Trabzonlulara müzik ziyafeti

 Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü derneği (KA-FEM), sezonu muhteşem bir konserle  tamamladı.  KTÜ Prof.Dr.Osman Turan Kongre Merkezi’nde düzenlenen sanat gecesine bundan önceki konserlerin aksine çok sayıda izleyici iştirak etti. Sal

Trabzonlulara müzik ziyafeti

 

Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü derneği (KA-FEM), sezonu muhteşem bir konserle  tamamladı. 

 

KTÜ Prof.Dr.Osman Turan Kongre Merkezi’nde düzenlenen sanat gecesine bundan önceki konserlerin aksine çok sayıda izleyici iştirak etti. Salonun dolu olması, saz elemanlarının profesyonellere taş çıkartması, koro elemanlarının büyük özverisi geceye damga vurdu. 77 kişilik dev ekiple Trabzonlular’ın karşısına çıkan KA-FEM ekibi  izleyenlere unutamayacakları bir şölen yaşattı. 

 

Eyüp Köse’nin sunuculuğunu yaptığı program iki bölümden oluştu. Birinci bölümde derneğin Türk Sanat Müziği Korosu sahne aldı. Şef Recep Ragıp Demeli eşliğindeki koro birbirinden güzel şarkılara imza attı. Bu bölümde solo eserlerde Fulya Oralkan, Şener Arslan, Ali Adanur ve Nalan Dumanoğlu sahne aldı. 

İkinci bölümde bu kez sahneyi Türk Halk Müziği topluluğu aldı. Şef Lütfiye Gamze Demirkır eşliğindeki koro da Anadolu’yu karış karış gezerek izleyenlere türkü resitali sundu. Solo eserlerde Eyüp Köse, Kübra Bayraktar, Muzaffer Kazaz, Emirhan Soytürk, Merve Sungur, Nalan-Candan Dumanoğlu, Çiğdem Gül, Ali Adanur, Seval Yetim ve Temel Dursun Kaya sahne aldı. Konserin son bölümünde yoğun istek üzerine şef Lütfiye Gamze Demirkır da bir eser seslendirdi. Bu bölümde ayrıca anne-kız Nalan ve Candan Dumanoğlu’nun performansı ayakta alkışlandı.

Konser sonunda tüm birimleri sahne toplayan başkan Ali Adanur,  kendilerine her zaman destek veren izleyicilere teşekkür ederek, “ Bu akşam bir yılın emeğini aldığımızı gördüm. Burada mükemmel bir aile dayanışması var. Biz Ka-Fem ailesi olarak bu ailenin dağılmamasını istiyoruz. Gelecek sezon çok daha başarılı konserler vermek, Trabzon’umuza yetenekli genç arkadaşlarımızı  kazandırmak istiyoruz. Bu ışığı koromuzda ve sazlarımızda gördüm.  77 kişilik dev bir ekip yarattık. Bu kolay bir iş değil. Hepsine özverisinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından TSM Koro şefi Recep Ragıp Demeli’ye  Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Öksüz, THM Koro Şefi Lütfiye Gamze Demirkır’a da yine Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda eşi Burak Demirkır tarafından plaket verildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel