Trabzonlular dikkat: Sayaçlarınızı koruyun

Trabzon Belediyesi soğuk havalara karşı su sayaçlarında meydana gelebilecek donma riskine karşı vatandaşları uyararak, alınması gereken önlemleri sıraladı.Belediyeden yapılan açıklamada, ani soğuyan havaların özellikle açıkta bulunan su sayaçlarını olumsu

Trabzonlular dikkat: Sayaçlarınızı koruyun

Trabzon Belediyesi soğuk havalara karşı su sayaçlarında meydana gelebilecek donma riskine karşı vatandaşları uyararak, alınması gereken önlemleri sıraladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, ani soğuyan havaların özellikle açıkta bulunan su sayaçlarını olumsuz etkileyebileceği ifade edilerek “Yurdumuzun pek çok kesiminde olduğu gibi ilimizde de kış şartları görülmeye başlamıştır. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve düşen hava sıcaklığı ile birlikte özelikle açık ortamda bulunan su sayaçlarının donma tehlikesine karşı korunmaları gerekmektedir. Açık ortamdaki su sayaçlarının soğuğu geçirmeyecek şekilde talaş veya cam yünü destekli malzemeler ile sarılmalıdır. Alınan önlemlere rağmen su sayacı donmuş ise üzerine kesinlikle sıcak su dökülmemeli ve herhangi bir şekilde ısıtılmamalıdır.

Su sayaçlarının donmaması, bozulmaması ya da patlamaması için su sayaçlarının bulunduğu yerin hava sirkülâsyonuna karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılması gerekmektedir. Sayacın bulunduğu yerde varsa kırık camlar yenilenmeli, sayaçlar ve açıkta kalan su boruları izocam, cam yünü, bez parçası, talaş boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır” denildi.

Açıklamada, abonelerden donan su sayaçlarını Trabzon Belediyesi’nin 224 61 61 nolu telefondan 1027-1028 hatlarına bildirmeleri istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel