Trabzonlular bu ülkenin çimentosu

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü, Esenler'de tonlarca lahana ile kutlandı.Birbirinden renkli etkinliklere sahne olan kutlamada; vatandaşlar kazanlarda pişirilen karalahanaları afiyetle yerken, sürpriz sanatçıların söyledikleri ş

Trabzonlular bu ülkenin çimentosu

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü, Esenler'de tonlarca lahana ile kutlandı.

Birbirinden renkli etkinliklere sahne olan kutlamada; vatandaşlar kazanlarda pişirilen karalahanaları afiyetle yerken, sürpriz sanatçıların söyledikleri şarkılar eşliğinde halay çekti.

Esenler Belediyesi, Esenler Trabzonlular Derneği ile Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümünü dikkat çekici bir programla kutladı. Kutlama programında, davetlilere 2 ton Karalahana Etli Sarma ikramı yapıldı.

Esenler Dörtyol'da Meydanı'nda gerçekleşen kutlamaya Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, ilçede faaliyet gösteren siyasi partilerin temsilcileri, AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamza Çebi, Esenler Trabzon Derneği Başkanı Zeki Yılmaz, Tarihçi yazar Haşim Albayrak ve çok sayıda Trabzonlu vatandaş katıldı.

TRABZON EN ÖNEMLİ DEĞERLERDEN BİRİ

Kutlama programında konuşmayı yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yeni bir bayramın, yeni bir bereketi kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, sözlerine başladı. Trabzon'un bu ülkenin en önemli değerlerinden biri olduğunu belirten Göksu, "Trabzon gerçekten bu toplumun kardeşliği ve birlikteliği adına çok önemli simgesel değerler üretmiştir" dedi.

Trabzon'un Bereketli topraklarında geçmişten bu yana çok önemli şahsiyetlerin yetiştiğini vurgulayan Göksu, Trabzonluların bu ülkeye sunduğu katkıyı herkesin çok iyi bildiğini belirtti. Bu toplumun insanlarının kanıyla ve canıyla asla toprağını çiğnettirmediklerini ve Trabzon'un bu noktada en önemli sembolü oluşturduğunu ifade eden Göksu, "Bu ülkede bizim kardeşliğimizi bozmak için bir takım Oyunlar oynamaya kalkarsa, o Oyunların altında kendileri geberecektir. Bu ülke, kardeşliğini asla bozdurmayacaktır" Göksu, Trabzon Derneği de olmak üzere Esenler'deki her bir derneğin şehrin kardeşliğinde çok önemli bir görevi gördüklerini dile getirdi.

Dörtyol Meydanı'nda etkinlikler yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Göksu, "Dörtyol Meydanı'nda daha fazla etkinlik yapacağız. Bu meydan, etkinlik meydanına dönüşecek. Sizler her gün burada bir etkinlik görmenin hazzını yaşayacaksınız" dedi. Göksu, herkesi herkesi en kalbi duygularıyla selamladıktan sonra konuşmasını tamamladı.

Göksu'nun ardından konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da programa katılımının yoğun olması nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Esenler'de yaşayan Trabzonluların kurduğu Esenler Trabzon Derneği'nin yaptığı çalışmalarla Esenler'de kendini gösterdiğini söyleyen Kaymakam Madenoğlu, "Bu güzel organizasyon, birlik ve beraberliği en iyi şekilde gösteriyor" dedi.

TRABZONLULAR BU ÜLKENİN ÇİMENTOSU

Madenoğlu'ndan sonra konuşma yapan CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ise; Trabzonlularla bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Kurtuluş Savaşı döneminde Trabzon'un Rus işgaline karşı mücadele ettiğini hatırlatan Hamzaçebi, " Böylesi güzel bir tarihi bugün Esenler'de anmak mutluluk ve heyecan verici" dedi. "Trabzonlular, bu ülkenin çimentosudur" diyen Hamzaçebi, programın düzenlenmesinde Esenler Belediye Başkanı Göksu ile emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

ESENLER DEĞİŞİYOR

Programda konuşan AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak da Esenler'de faaliyet gösteren derneklerin programlarına sık sık katıldığını belirterek, böyle programların derneklerin kendi kültürlerini tanıtması anlamında çok önemli bulduğunu söyledi. Esenler'de çok güzel çalışmaların olduğunu kaydeden Bak, Esenler'in daha da büyüyeceğini ve değişeceğini ve cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

VATANDAŞLARA KARALAHANA İKRAMI

Yapılan konuşmaların ardından program, karalahana şenliği ile devam etti. Karalahana yemek için sabırsızlanan yüzlerce vatandaş, meydanda kurulan stantlar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Esenler Belediye Başkanı Göksu, beraberindeki protokol ile birlikte vatandaşlara karalahana ikramı bulunurken, vatandaşlar da kazanlarda pişirilen karalahanaları afiyetle yedi.

Program, Trabzonlu yöresel sanatçıların verdikleri konserlerle devam etti. Folklor ve kemençe ekiplerinin de performanslarını sergilediği programda, yüzlerce Trabzonlu hep birlikte horon tepti ve halay çekti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel