Trabzonludan 61 metrelik rekor

Trabzon'da geçtiğimiz yıl öğrencileriyle yaptığı 46.12 metrekarelik 'dünyanın en büyük ebrusu' ile Guinness Rekorlar Kitabı'na giren resim öğretmeni ve ebru sanatçısı Ali Şentürk, bu kez de 61 metrekarelik ebru yaptı.Kanuni Anadolu Lisesi resim öğretmeni

Trabzonludan 61 metrelik rekor

Trabzon'da geçtiğimiz yıl öğrencileriyle yaptığı 46.12 metrekarelik 'dünyanın en büyük ebrusu' ile Guinness Rekorlar Kitabı'na giren resim öğretmeni ve ebru sanatçısı Ali Şentürk, bu kez de 61 metrekarelik ebru yaptı.


Kanuni Anadolu Lisesi resim öğretmeni Ali Şentürk ve öğrencileri, 11. Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları (EYOF) etkinlikleri kapsamında Forum AVM'de 'dünyanın en büyük ebrusu'nu yaptı. Yaklaşık 1.5 saat süren çalışmanın ardından Şentürk ve ekibi, 41 metre uzunluğunda 1.5 metre genişliğinde ve beş renk kullanılarak yapılan 61 metrekarelik ebruyu tamamladı. Şentürk ve ekibi, bu eserle, geçtiğimiz yıl Guinness'e girdikleri 46.12 metrekarelik rekorlarını da egale etmiş oldu. Şentürk ve öğrencilerinin çalışmasını, alışveriş merkezine gelen çok sayıda vatandaş hayranlıkla izledi.

Şentürk, yaptığı açıklamada, geçen yıl yaptığı 46.12 metrekarelik eserin 'dünyanın en büyük ebrusu' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğini hatırlattı. Yeni çalışması ile kendi rekorunu kırdığını anlatan Şentürk, öğrencilerini ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yeni rekor denemesinde Guinness yetkililerinin bulunmadığını ifade eden Şentürk, EYOF yetkililerinin arzu ettikleri taktirde tescil için Guinness'e başvurabileceklerini ifade etti. Şentürk, "Biz rekorumuzu kırdık, eserimiz burada." dedi.

Şentürk ve öğrencilerinin yaptığı 'dünyanın en büyük ebrusu'ndan birer parçanın EYOF'a katılan ülkelere hediye edileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel