Trabzonlu Zekiye teyze mahkemede

TRABZON Belediyesi’nin Zafer Mahallesi’nde TOKİ ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm sonrası mağdur olduğunu söyleyen Zekiye Şen (54)  isimli kadın hakkını arıyor. Hak sahiplerine verilen dairelerde hakkının yendiğini iddia eden Şen, “TO

Trabzonlu Zekiye teyze mahkemede
TRABZON Belediyesi’nin Zafer Mahallesi’nde TOKİ ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm sonrası mağdur olduğunu söyleyen Zekiye Şen (54)  isimli kadın hakkını arıyor. Hak sahiplerine verilen dairelerde hakkının yendiğini iddia eden Şen, “TOKİ bize 4 dairelik hak tanımıştı. Dairenin biri şahsıma ait, diğer 3’ü ortaklıdır. Ancak bana bir daire verildi ve tüm ortaklıklarım yok sayıldı” dedi.  
 
TOKİ’nin kendilerine 4 dairelik hak tanıdığını belirten 54 yaşındaki Zekiye Şen, “Dairenin bir tanesi şahsıma ait. Geriye kalan daireler ise 3 ortaklıdır. Ancak daireler yapıldıktan sonra bana bir daire verildi. Diğer dairelerde olan hakkım yok sayıldı” dedi.
 
Binanın üçte birinin kendisine ait olduğunu, vefat eden babası ve amcasının da üçte birlik paylara sahip olduğunu iddia eden Şen, “Babam ve amcam vefat ettiği için verasetleri bize kaldı. Benim de tek dairemin yanı sıra babamdan kalan dairede hakkım var. Fakat hakkım olan bir şekilde elimden alındı. Bana sadece zaten benim olan kendi eşimin aldığı daireyi verdiler. Ortak olduğumuz daire için benden onay alınması gerekiyordu fakat alınmadı. Benden habersizce hakkımız olan dördüncü daireyi amcamın oğluna verdiler” diye konuştu.
 
Durumu düzeltmek üzere Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak’ın yanına gittiğini öne süren Şen sözlerine şöyle devam etti: “Durumumu anlattım ancak Çolak, ‘Bir hata oldu. Beni mahkemeye mi vereceksiniz gidin verin’ dedi. Oradaki memurlar ‘gidin mahkemeye verin’ diyorlar hem suçlarını kabul ediyorlar, hem de mahkemeye verin diyorlar ne amaçla söylediklerini bilmiyorum. Hakkım olan dördüncü daireden hakkımı istiyorum. Yetkili kişilerden yardım istiyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel