Trabzonlu vatandaşlar yeni yıldan umutlu

Trabzon'da yeni yılla ilgili mesajlarını dile getiren vatandaşlar yeni yıldan umutlu olduklarını belirtti.Kimisi oğlu hapse düştüğünden, kimisi ses sanatçısı Müslüm Gürsesin ölüm haberine üzüldüğünü belirtirken, bugün terhis olan Şanlıurfalı bir asker de

Trabzonlu vatandaşlar yeni yıldan umutlu

Trabzon'da yeni yılla ilgili mesajlarını dile getiren vatandaşlar yeni yıldan umutlu olduklarını belirtti.

Kimisi oğlu hapse düştüğünden, kimisi ses sanatçısı Müslüm Gürsesin ölüm haberine üzüldüğünü belirtirken, bugün terhis olan Şanlıurfalı bir asker de yılbaşıyla birlikte çifte mutluluk yaşadığını söyledi.

Mustaga Zengin isimli vatandaş en çok üzüldüğü konunun 17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili Hükümet'e yapılan operasyonlar olduğunu belirterek, "Bir vatansever olarak en çok üzüldüğüm konu 17 Aralık olayları. Yeni yılda beklentim. devletimizin, ulusumuzun, milletimzin huzur içinde geçireceği bir yıl olması. İnsanların refah içinde kazançlarının bol olmasını isterim" dedi.

Rabia Koç isimli yaşlı kadında 2013 yılında oğlunun hapsi girmesiyle üzüldüğünü belirterek "Yeni yılda dirlik, sıhhat, afiyet dilerim. 2013'de sevindiğim ve üzüldüğüm anlar da oldu. Oğlumu nişanladım, ona sevindim. Üzüldüğüm bir konu da diğer oğlumun başına bir iş geldi hapse düştü" diye konuştu.

Yeni yılda adaletin daha etkin ve hızlı bir şekilde yürümesini beklediğin belirten Trabzon Barosu Avukatlarından Selçuk Özderya ise "Umarım adaletin daha hızlı daha etkin tesis ettiği bir yıl diliyorum. 2013 yılında adaletle ilgili yargı sistemiyle ilgili bir takım tedbirler alındı ancak hala davalar çok uzun sürüyor. Yargının temel unsuru hızlı olması adil olması ve etkin olması. İnşallah 2014 yılı adaletin daha etkin olduğu yargının daha hızlı karar verdiği idari yönden yolsuzlukların, haksızlıkların olmadığı bir yıl diliyoruz. Üzüldüğüm konu ise bu son olaylar. Türkiye halkı bir bütün olarak birlik beraberlik içinde olması lazım. Ama bakıyorum bir takım dış faktörlerin etkisiyle kurumulararası, hemde Tarkiye'deki STÖ ile siyaset arasında bir takım ihtilaflar oluyor. Bunlar memleketin birliğine zarar veriyor. İnşallah 2014 yılında millet olarak kurumlar olarak birlik beraberlik içinde geçireceğimiz bir yıl olur" ifadelerini kullandı.

Trabzon'da vatani görevini yapan ve bugün itibariyle terhis olan Şanlıurfalı er Hasan Güngör ise "2013'de üzüldüğüm bir şey yok ancak güzel geçti, huzurlu geçti. 2014'den beklentim sağlıklı bir ömür. Bügün tezkere aldım. Çifte mutluluk yaşıyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel