Trabzonlu Terzi'ye organ nakli

Karaman'da çalıştığı maden ocağında başının dönmesi sonucu düşerek hastaneye kaldırılan 44 yaşındaki Mustafa Ayan'ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi tarafından bağışlanan organları, 5 kişiye hayat verdi. Trabzonlu böbrek hastası  Ali Terzi'ye

Trabzonlu Terzi'ye organ nakli

Karaman'da çalıştığı maden ocağında başının dönmesi sonucu düşerek hastaneye kaldırılan 44 yaşındaki Mustafa Ayan'ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi tarafından bağışlanan organları, 5 kişiye hayat verdi. Trabzonlu böbrek hastası  Ali Terzi'ye de organ naklı yapıldı

Mustafa Ayan'ın, iki çocuğunu da kalp yetmezliğinden kaybettiği öğrenildi.

Mustafa Ayan'ın karaciğeri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde 57 yaşındaki Uğurcan Kurç'a, böbrekleri ise 32 yaşındaki Ali Terzi ve 45 yaşındaki Seyhan Kılıçkaya'ya nakledildi. Ayan'ın korneaları ise Konya'da geçirdiği göz ameliyatı sonrasında korneasında yetersizlik oluşan 64 yaşındaki Veli Kala ile doğuştan gelen keratokonus rahatsızlığı nedeniyle korneasında incelme olan 25 yaşındaki Ömer Yücel'i yaşama döndürdü.
 
Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu, Uzm. Dr. Mehmet Tokaç ve Cerrahi Tekniker Barış Akbuz'un bulunduğu ekip tarafından gerçekleştirilen karaciğer nakli sonrası hayata tutunan Uğurcan Kurç, "Kanser nedeniyle 4 ayda ölümün eşiğine gelmiştim. Yeniden yaşama tutundum. Bağışçı aileye ve başarılı ameliyatı gerçekleştiren nakil ekibine teşekkür ediyorum" dedi.
 
ÜÇÜNCÜDE ŞANS YÜZÜNE GÜLDÜ
 
Henüz 12 yaşındayken kronik böbrek yetmezliği teşhisi sonrasında diyalize başlayan Trabzonlu Ali Terzi ise daha önce iki kez çağrıldığını söyledi Terzi, "Üçüncü çağrılışımda 'Bu iş oldu' dedim. Hiç umudumu yitirmedim. Bir gün olacağını biliyordum. Çağrıldığımda saat 23.00'ü gösteriyordu. Hemen Trabzon'dan yola çıktım. Bağışçı aileye minnet borcumu nasıl öderim bilemiyorum" diye konuştu.
 
Seyhan Kılıçkaya da Sağlık Bakanlığı Organ Bekleme Sırası'na yazıldığı günden beri kulağının gelecek müjdeli haberde olduğunu aktardı. Kılıçkaya, "17 yıldır kronik böbrek yetmezliğiyle mücadele ediyordum. Organ bağışlayıp beni hayata bağlayanlara teşekkür ediyorum" dedi.
 
Organları bağışlanan Mustafa Ayan'ın korneaları ise Konya'da geçirdiği göz ameliyatı sonrasında korneasında yetersizlik oluşan Veli Kala ile doğuştan gelen keratokonus rahatsızlığı nedeniyle korneasında incelme olan Ömer Yücel'e nakledildi.
 
Organları bağışlanan Mustafa Ayan'ın yakınları ise ailenin çocuklarının birinin 15 günlükken, diğerinin de 2.5 aylıkken kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler