Trabzonlu tefecilerin ağında

Haber: Şükrü ÜçüncüTürkiye Merkez Bankası verilerine göre ülke genelinde banka borcu olan vatandaş sayısı 2 milyon 624 bin olarak verilere yansıdığı gözlemlendi. Borçlu vatandaşların büyük bir çoğunluğunu ise Karadeniz bölgesinde yer alırken Trabzon’da ba

Trabzonlu tefecilerin ağında

Haber: Şükrü Üçüncü

Türkiye Merkez Bankası verilerine göre ülke genelinde banka borcu olan vatandaş sayısı 2 milyon 624 bin olarak verilere yansıdığı gözlemlendi. Borçlu vatandaşların büyük bir çoğunluğunu ise Karadeniz bölgesinde yer alırken Trabzon’da bankalara borcu olan vatandaş sayısındaki artış gözlerden kaçmıyor. Yaklaşık Trabzon’da son 10 senede 70 bin kişi hakkında icra takibi gerçekleşirken bu sayı gün geçtikçe artmaya başladı.

18 BANKADAN UMUT GÖREMİYORLAR

Trabzon’un merkez caddesi konumunda olan Kahramanmaraş caddesin de bulunan 18 bankadan istediği krediyi alamayan Trabzonlular soluğu tefecilerde alıyor. Senet karşılığın alınan borç paraların ödemesi noktasında meydana gelen olaylarda artış gözlemlendiği Trabzon’da ise bu konuya bağlı olarak Trabzon emniyeti çalışma başlattı ve tefecilere geçit vermiyor. Emniyet Genel Müdürlüğünün son verilerine göre tefecilik olaylarında Trabzon ülke genelinde 27’nci sırada yer alıyor.

TEFECİ KURBANI EN FAZLA ESNAF

Dikkatlerden kaçmayan bir detay ise Trabzon’da en fazla tefeciden para isteyen kişilerin esnaf olduğu belirlendi. Bankaya bulunan borçları nedeni ile ödeme noktasında sıkışan Trabzon esnafı soluğu tefecide alıyor. Tefeciden aldığı para ile dönmeye çalışan Trabzon esnafı ödeme noktasında sıkıntı yaşadığın da ise işletmesini kapatmak zorunda kalıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel