Trabzonlu pazara giremiyor!

Trabzon’da özellikle bazı meyve fiyatlarında bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 30 artış gözlenirken, en pahalı meyve ise kiraz oldu.  Trabzon Belediyesi Meyve ve sebze Hali’nde geçen yılın aynı döneminde kirazın toptan fiyatı 5,5 TL’den satılırk

Trabzonlu pazara giremiyor!
Trabzon’da özellikle bazı meyve fiyatlarında bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 30 artış gözlenirken, en pahalı meyve ise kiraz oldu. 
 
Trabzon Belediyesi Meyve ve sebze Hali’nde geçen yılın aynı döneminde kirazın toptan fiyatı 5,5 TL’den satılırken bu yılın aynı döneminde ise 7 TL satılarak en pahalı meyve oldu.
 
Geçen yılın Haziran ayı ortalarında hal çıkışı toptan fiyatı, çilek 4, Armut 6, Elma 4, Karpuz 0.75, Kavun 1.60, Kayısı 3.60, Kiraz 5.50, Şeftali 3.60, Üzüm 4, Yeni Dünya 3.70 TL’den satılırken bu yılın Haziran ayı itibariyle Çilek 4, Armut 7, Elma 4.20, Karpuz 0.70, Kavun 1.60, Kayısı 4.25, Kiraz 7 TL, Şeftali 3.75, Üzüm 4.50,Yeni Dünya 4.50, TL ‘den satılıyor.
 
Market ve bakkallarda ise kirazın kilosu 9 TL, Çilek 8 TL’ye kadar satıldığı gözlenirken, Trabzon’a sebze ağırlıklı olmak üzere meyve Antalya’dan gelirken bu ili Bursa, Adana, Mersin, Amasya, Samsun (Çarşamba Ovası) izliyor.
 
Bu yıl bazı bölgelerde yaşanan “don” olayı sebze ve meyveleri olumsuz yönde etkilerken bu olumsuzluk fiyatlara hissedilir ölçüde yansıdı.
 
Öte yandan Trabzon’un diğer illere oranla meyve ve sebze fiyatı bakımından en pahalı iller arasında yer aldığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler