Trabzonlu Pala'ya 6 Yıl Hapis

Trabzon'da 2 ay önce otomobilinde 6 adet kaçak silah bulunduğu iddiasıyla tutuklanarak hapse konulan ve bugün ilk duruşmasına çıkarılan kemençe sanatçısı Ali Kemal K., 6 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.Trabzon 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava

Trabzonlu Pala'ya 6 Yıl Hapis

Trabzon'da 2 ay önce otomobilinde 6 adet kaçak silah bulunduğu iddiasıyla tutuklanarak hapse konulan ve bugün ilk duruşmasına çıkarılan kemençe sanatçısı Ali Kemal K., 6 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Ali Kemal K. (47) hazır bulundu. Hakkında 'Silah kaçakçılığı yapmak" suçundan dava açılan Ali Kemal K., ifadesinde hakkındaki suçlamaları reddetti. Aracıyla seyir halindeyken tanımadığı bir şahsı aracına aldığını ifade eden Ali Kemal K., şöyle konuştu: "Aracıma aldığım kişi bana 'nereye gidiyorsun' dedi. Bende kendisine 'Trabzon'a gidiyorum' dedim. Sonra aracıma aldım. Yolda bana içecek ve yiyecek ikram etti. Daha sonra Yomra ilçesi
çıkışında aracımdan indi. Sonrasında ne olduğunu hatırlamıyorum. Hastanede kendime geldim. Sonrasında polisler aracımda silah buldu. Tabancalar bana ait değil, suçsuzum. Tahliyemi istiyorum."

Hakim, sanığı 'silah kaçakçılığı yapmak' suçundan 6 yıl ağır hapis cezasıyla cezalandırırken ayrıca bin 200 YTL de para cezasına çarptırdı.

Trabzon ve Rize'de yöresel televizyonlarda 'Pala Show' isimli program yapan ve kemençe kasetleri bulunan Ali Kemal K., 22 Haziran 2007 tarihinde Rize'den Trabzon'a gelirken "Dur" ihtarına uymayarak otomobiliyle kaçmaya çalışmış ancak Trabzon Limanı mevkiinde başka bir araca çarpması sonucu yakalanmıştı. Araçta yapılan aramalarda 6 adet ruhsatsız silah ve bu silahlara ait mermi ve şarjör ele geçirilmişti. Ali Kemal K. olay sonrası tutuklanmıştı.
Çıkardığı kemençe kasetlerinde silahla poz vermekten çekinmeyen, yaptığı programlarda silahla ateş eden ve daha önce de ruhsatsız silah taşımak suçundan sabıkası bulunan Ali Kemal K., 2004 yerel seçimlerinde DSP'den
Akçaabat Belediye Başkan aday adayı olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel