Trabzonlu köylüler bu habere dikkat

ÇARŞIBAŞI İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yaşanan bir hırsızlık olayıyla ilgili başlattığı operasyon ilginç bir gerçeği gün yüzüne çıkardı. Yakalanan hırsızların verdiği ifadeye göre, özellikle yayla sezonunun başlamasıyla boşalan Karadeniz köylerine çetelerin

Trabzonlu köylüler bu habere dikkat
ÇARŞIBAŞI İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yaşanan bir hırsızlık olayıyla ilgili başlattığı operasyon ilginç bir gerçeği gün yüzüne çıkardı. Yakalanan hırsızların verdiği ifadeye göre, özellikle yayla sezonunun başlamasıyla boşalan Karadeniz köylerine çetelerin akın ettiği ortaya çıktı. İstanbul başta olmak üzere birçok ildeki çetelerin bu tarihleri bekledikleri belirtilirken, vatandaşların boş kalan evlerinde tedbir almaları istendi. Konu Trabzon İl Genel Meclisi’nde de gündeme geldi. Meclis üyeleri köylere MOBESE kurulması gerektiğini savundu.
 
4 Haziran 2013 tarihinde Çarşıbaşı ilçesi sınırları içerisinde Büyükdere Mahallesinde kapı kilidi göbeği kırmak suretiyle meydana gelen iki evden hırsızlık olayı ile olarak Çarşıbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü yapmış olduğu detaylı ve titiz çalışma sonrası büyük bir başarıya imza attı. Yapılan çalışmalarda, çevre il ve ilçelerle koordinasyonlu olarak, teknolojinin tüm imkan ve olanaklarından yararlanarak sürdürülen  operasyonun son safhasıyla İstanbul İlinden ilimize bu amaçla gelerek Ş.G.,M.U., A.İ., E.A. nın  Erzincan İlinde 2, Gümüşhane Kelkit’te 6 , Trabzon İli Yomra İlçesi’nde 1, Çarşıbaşı’nda 2, Giresun Eynesil  İlçesi’nde 1 olay olmak üzere toplam 12 ayrı hırsızlık olayının failleri suç aletleri ve aranmakta araç ile birlikte 7 Haziran 2013 tarihinde İstanbul İli Tuzla İlçesi’nde yakalandı.
 
Sorgulanan şahıslardan edinilen bilgilere göre, hırsızlık çetelerinin, yaz mevsimiyle birlikte köylerde de bazı evlerin yaylaya göç nedeniyle boşalmasını fırsat bilerek, bölgedeki köyler üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi.
 
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Baki Ayarman, “Özelikle yaz aylarının gelmesiyle artan batıdan doğuya, doğudan batıya insan trafiğiyle birlikte bazı kötü niyetli kişilerin de Karadeniz Bölgesi’ne sadece hırsızlık amaçlı geldiklerine şahit olmaktayız.  Ancak her ne kadar faillerin tespit edilip yakalanması çok önemliyse de vatandaşlarımızın da bir takım önleyici tedbirlerini arttırması gerekiyor. Bu bağlamda özellikle ana yol güzergahında yaşayan vatandaşımız; tüm şüpheli durum ve kişileri 155 Polis İmdat Telefonuna bildirmeleri, evlerin giriş kapılarına hırsız alarmı, çelik dayanıklı kapı göbeği taktırmalarını, dayanıklı çelik giriş kapısı tercih etmelerini, kamera sisteminin kurulması, büyük sitelerin güvenlik sistemi kurdurmalarını,  yaz aylarında pencere ve kapılar açık yatılmaması ve aşağıda sıralayacağımız bir takım tedbirleri alması bu tip olayların önlenmesinde çok etkili olacaktır” dedi.
 
KÖYLERE MOBESE İSTEDİLER
Trabzon İl Genel Meclisi’nde dün yapılan toplantıda ise jandarmadan polis sorumluluk bölgesine geçen bölgelerde MOBESE sisteminin kurulabilmesi için İl Özel İdaresi’nin bütçesinden 400 bin liralık bütçe ilgili birime aktarılması gündeme geldi. Talep Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, bazı meclis üyeleri köylere ulaşımı sağlayan grup yolları üzerine de MOBESE sisteminin kurulmasını istedi.
 
AK Parti Çaykara İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Hacıabdullahoğlu, bölgeye turistlerin kendini daha güvende hissedebilmesi için MOBESE’nin çok önemli olduğunu belirterek, “Turist kendini ne kadar güvende hissederse o kadar turist sayısı artar. Sümela’da, Hıdırnebi’de, Uzungöl’de bir hırsızlık olursa bu kötü imajı zor sileriz. Sadece Trabzon Merkez’de değil köylere de MOBESE kurulmalıdır” dedi.
 
MHP Çarşıbaşı İl Genel Meclisi Üyesi Halil Kul, “İlçelerimizde de zaman zaman kamera sistemi kuruluyor ama bozuluyor. MOBESE sistemi köylerle birlikte bir bütün olarak ele almalıyız. Çarşıbaşı’nda kamera var, plaka okumuyor, adamların yüzü görünmüyor” dedi.
 
AK Parti Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Tosun da bütçe yapılırken de aynı uyarıyı yaptığını belirterek, “MOBESE’nin sadece Merkez’de uygulanmasının bir anlamı olmaz. Köylerde de zaman zaman çok hırsızlıklar oluyor. Bu nedenle köylere de MOBESE bir an önce kurulmalıdır” dedi.
 
AK Parti Köprübaşı İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Aydın ile MHP Şalpazarı İl Genel Meclisi Üyesi Hüsnü Kaya da bu konuyla ilgili yetkilileri duyarlı olmaya çağırdı.
 
İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi de, amaçlarının sadece il merkezinde değil köylerde de MOBESE sistemini yaymak olduğunu kaydederek, “Bizim ana hedefimiz şehrin dışında da MOBESE sistemini yaygınlaştırmak. Komisyonumuz bu konuda bir çalışma yaparak talepleri değerlendirecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler