Trabzonlu kendi üretiyor!

Haber61.Net - Haber Servisi - Trabzon’da 2000 yılı itibariyle devletin kendi imkanlarıyla yaptırdığı sera sayısı 220 cıvarında iken vatandaşın kendi imkanlarıyla kurduğu sera sayısı ise 300 bulduğu belirtildi. Devletin verdiği desteklerle seracılık sayısı

Trabzonlu kendi üretiyor!
Haber61.Net - Haber Servisi - Trabzon’da 2000 yılı itibariyle devletin kendi imkanlarıyla yaptırdığı sera sayısı 220 cıvarında iken vatandaşın kendi imkanlarıyla kurduğu sera sayısı ise 300 bulduğu belirtildi.
 
Devletin verdiği desteklerle seracılık sayısı son yıllarda artarken Trabzon’da seracılığın en yoğun yapıldığı bölge ise Akçaabat ilçesi .
 
Akçaabat ilçesinde sera sayısı son yıllarda yüzde 10 cıvarında artış göstererek bu rakam 120 bulurken bu seralarda genellikle domates, salatalık, marul ve taze soğan yetiştiriliyor.
 
Aile bütçesine önemli katkı sağlayan seracılık, devletin üreticiye verdiği destekle son yıllarda önemli bir artış yaşanırken buralardan yetişen ürünler zaman zaman ihraç bile edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel