Trabzonlu kadınlar reçel yapmayı öğreniyor

 Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün köylü kadınlara yönelik uygulamalı eğitim çalışmaları devam ediyor. Bu doğrultuda Akçaabat ilçesi Darıca Beldesi ve diğer ilçelerin köy ve beldelerinde yapılanuygulamalı domates konservesi ve sosu, kuşbu

Trabzonlu kadınlar reçel yapmayı öğreniyor

 Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün köylü kadınlara yönelik uygulamalı eğitim çalışmaları devam ediyor. Bu doğrultuda Akçaabat ilçesi Darıca Beldesi ve diğer ilçelerin köy ve beldelerinde yapılanuygulamalı domates konservesi ve sosu, kuşburnu marmelatı ve nar ekşisi yapımı çalışmaları yoğun ilgi gördü.

Çiftçiler kendi yetiştirdikleridomatesleri ve sebzeleri konserve olarak değerlendirirken, kendi bahçelerinden topladıkları narlardan nar ekşisi, kivilerden kivi reçeli ve ayrıca doğadan topladıkları kuşburnu meyvelerini de marmelatolarak değerlendiriyor.

Uygulamalı eğitimlere köylü kadınlar büyük ilgi gösterirken, eğitimlerde diğer gıda muhafaza yöntemleri, çocukların ve yaşlıların beslenmesi, sosyal ve aile içiilişkiler, iyotlu tuz kullanmanın faydaları gibi konularda da bilgiler veriliyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler