Trabzon'lu kadınlar hanımeli pazarını sevdi

Trabzon’da bir süre önce Avrasya Pazarı içinde oluşturulan Hanımeli Pazarı’nda Trabzonlu kadınlar el emeklerini göz nurlarını sergileyerek ailelerinin geçimlerine katkı sağlıyor. Pazarda oluşturulan Kaneviçe Sokak’ta Trabzonlu kadınların tekstilden gıdaya

Trabzon'lu kadınlar hanımeli pazarını sevdi

Trabzon’da bir süre önce Avrasya Pazarı içinde oluşturulan Hanımeli Pazarı’nda Trabzonlu kadınlar el emeklerini göz nurlarını sergileyerek ailelerinin geçimlerine katkı sağlıyor. 

Pazarda oluşturulan Kaneviçe Sokak’ta Trabzonlu kadınların tekstilden gıdaya, hediyelik eşyadan çeyiz ürünlerine kadar herşey el emeği ile yapılıyor.
 
Konuyla ilgili bilgiler veren Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Gürkök, Trabzon’da kadın girişimci sayısının artması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
 
Kadınların da giderek artan oranda girişimci olarak iş dünyasına girdiklerine dikkat çeken Gürkök, "Kadının aile hayatındaki sorumlulukları çok kıymetli ve vazgeçilmez hususlardan birisidir. Fakat bunun yanında kadının daha da önemsemesi gereken iş hayatında ve sosyal hayatta kesinlikle varlığını göstermesi ve istihdam alanlarının oluşumuna katkı sağlamasıdır" dedi.
 
Gürkök, Türkiye’nin gelişmiş bir ülke haline gelmesi için nüfusun yarısını oluşturan kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik hayatta daha katılımcı olması gerektiğini kaydetti. Hanımeli Pazarı bünyesinde oluşturulan Kaneviçe Sokak’ta, kendi üretimlerini satan kadın girişimcilerin, hemcinsleri açısından önemli ve cesaret verici birer örnek olduğunu ifade eden Görkök “Burada çok güzel çalışmalar yapılıyor.
 
Tasarım ve piyasaya dönük üretim ve tanıtım açısından kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler