Trabzonlu iş istiyor!

 Trabzon Valiliği bünyesinde hizmet veren Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) bu yılın Mart ayı itibariyle 264 kişi başvururken, başvuruların çoğu işsizlik için olduğu belirtildi. Geçen sene başvuranların sayısı 723 olarak gerçekleşmişti.Başvurular ar

Trabzonlu iş istiyor!

 Trabzon Valiliği bünyesinde hizmet veren Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) bu yılın Mart ayı itibariyle 264 kişi başvururken, başvuruların çoğu işsizlik için olduğu belirtildi. Geçen sene başvuranların sayısı 723 olarak gerçekleşmişti.


Başvurular arasında ilginç taleplerin de bulunması dikkat çekerken kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlar, elektriklerinin sık sık kesildiğini evlerinin önlerinde bulunan aydınlatma direklerinin de kaldırılması yüzünden evlerinin önüne sık sık domuzların geldiğini belirterek şikayetlerini dile getirdiler.
Geçen sene başvurular arasında 70 yaş üzeri bir kaç kişinin evlenmek için talepde bulunması dikket çekerken, bu yıl gelen talepler arasında "ayağıma diken battı ne yapayım? Oğlum beni bakmıyor? İş bulamıyorum. İlaç alamıyorum. Yolumuz yapılmadı" gibi şikayetler yer aldı. Yapılan başvurular en çok İl Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yönlendirildi.
Öte yandan talepler, genellikle dilekçe, telefon, mail ortamında alınıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel