Trabzonlu iş adamlarına müjde!

2016 yılına kadar uzatılan teşviki değerlendiren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu bunun iş dünyası açısından bir müjde olduğunu söyledi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın başını çektiği sivil toplum örgütlerinin teşvik kanun

Trabzonlu iş adamlarına müjde!
2016 yılına kadar uzatılan teşviki değerlendiren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu bunun iş dünyası açısından bir müjde olduğunu söyledi.
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın başını çektiği sivil toplum örgütlerinin teşvik kanununun uzatılması yönündeki 20 Kasım 2012 tarihinde başlattığı kampanya mutlu sona ulaştı.
 
DÖRT SİVİL ÖRGÜTÜ 20 KASIM 2012 TARİHİNDEN İTİBAREN DURMAKSIZIN ÇALIŞTI
 
30 Aralık 2012 tarihinde sona eren teşvikin uzatılması yönünde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Trabzon Ticaret Borsası (TTB), Trabzon Esnaf ve sanatkarlar Odalar Birliği (TESOB) ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DOKİB)'in verdiği mücadele başarıya ulaştı.
 
‘5084 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkındaki Kanun’un uzatılmasını konu alan kampanyanın 20 Kasım 2012 tarihinde dört sivil toplum örgütünün katılımıyla basına tanıtılmıştı.
 
Kampanya, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara’nın katılımıyla yürütülmüştü.
 
KAMPANYA DA 2016'YA KADAR UZATILMASI İSTENMİŞTİ
 
Yazılı ve görsel medya üzerinden sesini duyuran kampanya'da'" 5084 devam etsin, Ekonomi Dönsün, Türkiye büyüsün" vurgusu yapılmıştı. Kampanyada, iş dünyası olarak 5084 Sayılı Kanunun 2015’e kadar uzatılması talebini duyurulmuştu.
 
TTSO BAŞKANI M.SUAT HACISALİHOĞLU:"İŞ CAMİAMIZA MÜJDEDİR "DEDİ
 
Kampanyayı yürüten dört sivil toplum örgütü heyeti adına açıklamada bulunan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu istihdam teşvikinin 2016 yılına kadar uzatılmasını iş çevreleri ve camianın beklemiş olduğu ifade ederek, "Bu bir müjdedir."dedi.
 
TRABZON'U HAKKI SAVUNULDU
 
Bugüne kadar haklı bir mücadele verildiğini anımsatan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Resmi Gazetede yayımlanmış olan SSK Pirim teşviki uygulanacak iller arasında Trabzon'unda bulunmasının önemli olduğuna değinerek, "Sonuçta Başbakanımız bizi unutmadı. Trabzon bu uygulamanın dışında tutulmak istenmişti. Sosyo ekonomik gelişmişlik endeksi verilerine göre Trabzon istihdam teşvik kapsamında bulunmalıdır. "dedi.
 
BAŞBAKANA İNANDIK
 
Hacısalihoğlu, uzun bir süredir devam eden istihdam teşvikinin uzatılması sürecinde zaman zaman hükümet kesiminden yapılan açıklamalarda, "Kesinlikle uzatılmayacak!" yanıtlarını aldıklarını anımsatarak, "Her zaman olduğu gibi son sözü başbakanımız verdi. Biz Haklılığımıza ve Başbakanımıza inanmıştık. "dedi.
 
BAŞBAKANA TEŞEKKÜR
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, bakanlar kurulu üyelerine teşekkür eden TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu," Başbakanımıza, Bakanımıza, milletvekillerimize ve camiamıza teşekkür ediyoruz. "şeklinde konuştu.
 
KAYIP YAŞANMAYACAK
 
Kararın altı ayı aşan bir süre sonra gelmesini de değerlendiren TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, durumu en ince ayrıntısına kadar hükümetin değerlendirmiş olduğunu kaydederek, " Çok büyük bir kayıp yok. Uygulamanın 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren başlatılması kayıpları telafi edecektir.
 
İŞ DÜNYASI DAHA ÇOK İSTİHDAM YARATACAK
 
TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu iş dünyasının daha çok istihdam yaratacağını belirterek, " İstihdam teşvikinin uzatılması bölgemizde iş adamlarının yatırımlarını artıracaktır. Teşviki bekleyen bir çok yatırımcımız var.." değerlendirmesinde bulundu.
 
6 AY SONRA GELEN MÜDJE, YILBAŞINDAN İTİBAREN GEÇERLİ
 
Sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden uygulanacak ilave puan, uygulanacak iller ve uygulama süresi hakkındaki karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, uygulama, belirtilen 52 yerde faaliyet gösteren, 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel sektöre ait iş yerlerini kapsayacak.
 
Malüllük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi işveren hissesinde 5 puanlık prim teşvikine ilave, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanmak üzere 6 puan ilave edilmek suretiyle sigorta primi teşviki uygulanacak.
 
Karar kapsamındaki teşvik, Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon ve Uşak'ta faaliyet gösteren iş yerleri için 31 Aralık 2016'ya kadar;
 
Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli ve Yozgat'da faaliyet gösteren iş yerleri için 31 Aralık 2017'ye kadar;
 
Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcaada ve Gökçeada için de faaliyet gösteren iş yerleri için ise 31 Aralık 2018'e kadar uygulanacak.
 
-İşverenler, 1 yıl destek unsurlarından yararlanamayacak-
 
Sigorta primi teşvikinden yararlanamayan işyerleri ile sigorta primi teşvikinden yararlanmakta olan işyerleri hakkında bu karar hükümleri uygulanmayacak. Sigorta primi işveren hissesi desteğinin uygulanması ile ilgili işlemler Sosyal Güvenlik Kurumu nca ilgili mevzuat çerçevesinde yürütülecek.
 
Yapılan kontrol ve denetimlerde, çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği veya bildirilen sigortalının fiilen çalışmadığının tespit edilmesi halinde, bu işverenler, 1 yıl süreyle destek unsurlarından yararlanamayacak. Sigorta primi teşvikinden yersiz olarak faydalanıldığının tespiti halinde, yararlanılan teşvik tutarı, gecikme cezası ve zammı ile işverenden tahsil edilecek. Karar, 1 Ocak 2013'den itibaren geçerli olacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel