Trabzonlu iş adamına Rusya'da işkence

 Türkiye Yaş Sebze Meyve İhracatı şampiyonu Lider Gıda İthalat İhracat ve Dış Ticaret Sanati Limited Şirketi’nin kurucusu ve ortağı olan Mevlüt Bulut’un vergi usulsüzlüğü iddiasıyla 6 aydır Rusya’nın Krasnodar eyaletinden tutuklu olduğu ve ağır psikolojik

Trabzonlu iş adamına Rusya'da işkence

 

Türkiye Yaş Sebze Meyve İhracatı şampiyonu Lider Gıda İthalat İhracat ve Dış Ticaret Sanati Limited Şirketi’nin kurucusu ve ortağı olan Mevlüt Bulut’un vergi usulsüzlüğü iddiasıyla 6 aydır Rusya’nın Krasnodar eyaletinden tutuklu olduğu ve ağır psikolojik ilaçlar verilerek ifadesinin alındığı iddia edildi. 
 
Rusya’nın Krasnodar eyaletinde 2012 yılının Eylül ayından beri tutuklu olan ve kurduğu Lider Gıda şirketiyle hiçbir bağı olmayan Vitamin Şirketi’nin vergi usulsüzlüğü iddiasıyla tutuklanan Mevlüt Bulut’un avukatı Bahar Oğuzhan Üstüay, bugün beraberindeki Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ile bir basın açıklaması düzenledi.
 
Türk işadamı Mevlüt Bulut’un ağır psikolijik ilaçlar verilerek ifadesinin alındığını iddia eden Avukat Bahar Oğuzhan Üstüay, “Mevlüt Bulut’a ağır psikolojik ilaçlar verilerek suçu zorla itiraf ettirilmeye zorlanıyor. Hiçbir şekilde iletişim kurmaya izin verilmiyor” dedi.
 
Avukat Üstüay, Mevlüt Bulut’a ağır fizyolojik baskı yapıldığını iddia ederek, şöyle konuştu:
 
“Mevlüt Bulut Lider grubun kurucu ortağıdır. Mevlüt Bulut 25.9.2012 tarihinden itibaren nerdeyse 6 aylık bir süreçte Krasnodar eyaletinde tutuklu. Tutuklu olmasının sebebi net olarak bilmiyoruz. Bize Rusya federasyonu tarafından bilgi verilmediği gibi dosya’dan evrak almamız suçun ne olduğu konusunda bir bilgi verilmemektedir. Aldığımız bazı bilgiler sonucunda Mevlüt Bulut’un Vitamin isimli bir şirketin vergi usulsüzlüğüne teşebbüs suçlamasıyla karşı karşıya olduğunu öğrendik. Ama baktığımız zaman Mevlüt Bulut’un Vitamin Limited Şirketiyle hiçbir bağı yok. Bu işin trajikomik tarafıdır. Mevlüt Bulut’un cezaevinde ağır psikolojik ve fizyolojik baskı altından olduğunu biz şuanda orada bizim savunmamızı yapan avukatın Türk Konsolosluğu ile görüşmesinden öğrenmiş bulunmaktayız. Mevlüt Bulut şeker hastası, şeker hastası olan bir kişinin hiçbir şekilde diyetine uyulmadığı, kendisinin ailesi ile görüşmediği, mektuplaşmadığı, avukatıyla görüştürülmediği ağır psikolojik ilaçlar verilerek ifade alınmaya zorlandığı bu şekilde savunma hakkına tecavüz edildiği görülmektedir. Şuana kadar tüm girişimlerimiz başarısız sonuçlandırılmıştır. Biz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuracağız.”
 
GÜRDOĞAN: “VİTAMİN ŞRİKETİYLE MEVLÜT BULUT’UN HERHANGİ BİR BAĞI YOKTUR”
 
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ise Bulut'un suçsuz yere 5,5 aydır hapis yattığını kaydederek “5 buçuk aydır ne yazık ki arkadaşım suçunun dahi ne olduğunu bilmeden içeride bulunmaktadır. Bu firma Türkiye’nin ihracat şampiyonu olmuş. Seneler boyunca kendini kanıtlamış, vergi şampiyonu olmuş bir firma. Kendi başarılarını devam ettirmek için kendi yoluna devam etmek arzusunda. Rusya’daki firma ile Mevlüt Bulut’un herhangi bir bağı bulunmamaktadır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel