Trabzonlu Hasan Şükrü Korlu Koramiral oldu!

Haber61.net – Haber Merkezi – Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Ankara’da tamamlandı. Bu kararların ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Trabzonlu hemşerimiz Tümamiral Hasan Şükrü Korlu, Bir üst rütbesi Koramiralliğe yükseltildi. Korlu’ya Deniz Kuvvetleri Komut

Trabzonlu Hasan Şükrü Korlu Koramiral oldu!

Haber61.net – Haber Merkezi – Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Ankara’da tamamlandı. Bu kararların ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Trabzonlu hemşerimiz Tümamiral Hasan Şükrü Korlu, Bir üst rütbesi Koramiralliğe yükseltildi. 

Korlu’ya Deniz Kuvvetleri Komutanlığında stratejik bir görev verileceği öğrenilirken bir önceki görev yeri de dikkat çekti. Tümamiral iken Hasan Şükrü Korlu Amfibi Görev Grup Komutanlığı'nda görev yaptı. Bu görevin ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı'na, getirilmişti. 

YAŞ karaları 2014’de 1. Ordu Komutanlığına bir diğer Trabzonlu orgeneral Zeki Salih Çolak getirilmişti. Öte, yandan YAŞ kararlarında edinilen tespitlere göre Türk Silahlı Kuvvetlerinde 20’nin üzerinde Trabzonlu generalin bir üst rütbeye çıkarıldığı öğrenilirken Subaylarda da 50’nin üzerinde Trabzonlunun bir üst rütbeye çıkarıldı öğrenildi.  

Böylelikle Ordu’nun kritik noktalarına Trabzonlulara emanet olmuş oldu. 

Giresunlu Komutan Korgeneral  Abdullah Recep, 7'nci Kolordu Komutanı iken Diyarbakır’da görevli durumda iken Harp Akademileri Komutanlığına getirildi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel