Trabzonlu gençler AB yolunda

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Avrupa Bilgi Yarışması yarın başlayacak. İki gün boyunca sürecek yarışmaya Trabzon merkezde bulunan 20 lisenin 9-10 ve 11. sınıf öğrencilerinden ol

Trabzonlu gençler AB yolunda

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Avrupa Bilgi Yarışması yarın başlayacak. İki gün boyunca sürecek yarışmaya Trabzon merkezde bulunan 20 lisenin 9-10 ve 11. sınıf öğrencilerinden oluşan ekipler katılacak.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz yarışmanın temel amacının gençlere Avrupa Birliği konusunda farkındalık yaratmak olduğunu belirterek “Bu yarışmalar aracılığıyla gençler geleceğin Türkiye’sindeki yerini almaya hazırlanıyor” dedi. Karbuz, yarışmanın iki etap halinde olacağını belirterek “İki gün boyunca sürecek yarışma boyunca ekipler eleme usulüyle 25 Kasım Perşembe günü yapılacak finale kadar yarışacaklar. Final yarışmasına ise 3 okul katılacak. Yarışmada birinci olan okul Trabzon’u Ankara’da yapılacak ulusal yarışmada temsil edecek” dedi. Trabzon ekibinin birinci olması durumunda Belçika ve Macaristan gezisiyle ödüllendirileceklerini belirten Karbuz, bunun dışında da ulusal yarışmaya katılan tüm öğrencilere aralarında netbookun da bulunduğu pek çok ödülün verileceğini kaydetti.

Yarışma yarın saat 09:00’da Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda başlayacak olup Perşembe günü final yarışması ve ödül töreniyle son bulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel