Trabzonlu Fatma nene şehirde duramadı!

Karakısrak Yaylası'nda 50 yıldır tek başına yaşayan Fatma Kayacı, geçen yıl ilçeye kesin dönüş yapmıştı. Ancak Fatma nine şehir hayatına alışamadı yeniden bin 800 rakımlı yaylasına çıktı Fatma Kayacı 80 yaşında. Gençlik yıllarını Tonya ilçesine bağlı Büyü

Trabzonlu Fatma nene şehirde duramadı!
Karakısrak Yaylası'nda 50 yıldır tek başına yaşayan Fatma Kayacı, geçen yıl ilçeye kesin dönüş yapmıştı. Ancak Fatma nine şehir hayatına alışamadı yeniden bin 800 rakımlı yaylasına çıktı
 
Fatma Kayacı 80 yaşında. Gençlik yıllarını Tonya ilçesine bağlı Büyükmahalle'de geçirdi. Fatma Nine'nin hayatı yaz aylarında ailesiyle birlikte gittiği Karakısrak Yaylası'nda yaşadığı bir olay nedeniyle değişti. Tam 52 yıl önce 11 yaşındaki sara hastası yeğeni Ali Haydar, Fatma Kayacı'nın yanında kaynar su dolu kazana düştü ve hayatını kaybetti. Bu olayın ardından bir daha yayladan ayrılmayan Fatma Nine, bazen kış aylarında 6 ay yolu kapanan yaylada korkusuzca tek başına kaldı, elektriksiz harabeyi andıran evde sadece pilli bir radyo ile günlerini geçirdi. Geçimini 3 ayda bir devletten aldığı 300 lira yaşlılık aylığı, ineklerden elde ettiği süt, yağ, peynirle sağlıyordu. Diğer ihtiyaçlarını yakınları karşılıyordu. Fatma Kayacı, bugüne kadar hiç hasta olmamıştı. Vahşi doğanın içinde yaşam mücadelesi veren Kayacı'yı yakınları defalarca yayladan indirmek istedi ama kabul etmedi. 
 
YILIN EV HANIMI SEÇİLDİ 
Geçtiğimiz yılın şubat ayında Tonya Belediyesi'nin düzenlediği "Tonya'nın En'leri" anketinde yılın ev kadını seçildi. Ödül aldığını ancak 5 ay sonra öğrenebildi. Ödülünü aldıktan kısa bir süre sonra kesin dönüş kararı aldı. Belediye Başkanı Ahmet Kurt, kendisini yayladan aldırttı, Kaleönü Mahallesi'ndeki bir eve yerleştirdi. Fatma Kayacı, yarım asır sonra döndüğü Tonya'da şaşkınlığını gizleyemedi. Yüksek binalar, yoğun araç trafiği ve insan kalabalığı kendisini korkutmuştu. Yaklaşık 1.5 yıldır şehirde yine tek başına hayatını sürdüren Fatma Nine, "Şehir hayatı bana göre değil" diyerek tekrar yaylasına döndü. 
 
'TONYA ÇOK DEĞİŞMİŞ'
Fatma Kayacı, "Yaylaya çıktığımdaTonya'da hiçbir şey yoktu. Evler tek katlıydı. Arabalar birkaç taneydi, insan da azdı. Şehre bir türlü alışamadım. Benim yerim yüksek yerler, dağlar. Bu yüzden yeniden yaylaya döndüm" dedi. Bu yaşına kadar hep yalnız ama mutlu olduğunu vurgulayan Kayacı, "İnsanları çok seviyorum fakat yalnızlık ayrı bir güzellik" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel