Trabzonlu Er sır oldu!

Tokat’ta askerlik yapan Erdoğdulu Emre Mırmır, çarşı izninden dönerken asker arkadaşlarına ‘siz gidin benim biraz işim var’ dedikten sonra, bankadan parasını çekti ve ortalıktan kayboldu. Trabzon Erdoğdu Mahallesi’nde oturan Sebahattin Mırmır’ın oğlu Emre

Trabzonlu Er sır oldu!

Tokat’ta askerlik yapan Erdoğdulu Emre Mırmır, çarşı izninden dönerken asker arkadaşlarına ‘siz gidin benim biraz işim var’ dedikten sonra, bankadan parasını çekti ve ortalıktan kayboldu.

 
Trabzon Erdoğdu Mahallesi’nde oturan Sebahattin Mırmır’ın oğlu Emre Mırmır vatani görevini yapmak üzere kasım ayında İzmir Foça’ya gitti. Acemi birliğini yapan Foça’da yapan Emre Mırmır ardından dağıtımla beraber Tokat’ın Turhal ilçesinde askeri birliğine teslim oldu. Tokat Turhal’da ameliyat geçiren Emre Mırmır ameliyat izni için şubat ayında Trabzon’a gelerek ailesiyle birlikte kaldı. 40 günlük izninin ardından 1 Nisan’da tekrar Tokat Turhal ilçesindeki askeri birliğine teslim oldu. Teslim olduktan 14 gün sonra ise çarşı iznine çıktı, bir daha geri dönmedi. Bunun üzerine komutanı Emre Mırmır’ın ailesini arayarak oğlunuz çarşı izninden dönmedi bir bilginiz veya haberiniz var mı? diye sordu. Oğullarından haber alamayan ailesi telaşa kapıldı ve oğullarını aramaya koyuldular. Fakat üzerinden bir hafta geçmesine rağmen  hiçbir haber alınamadı.
 
Hayatından endişe ediyoruz
 
Yaşadıkları olay karşısında şaşkına döndüklerini ve oğullarının canından endişe ettiklerini belirten baba Sebahattin Mırmır ve Anne Şükran Mırmır yetkililere seslenerek oğullarının bulunmasını istedi. Yaşadıklarını anlatan baba Mırmır şunları söyledi; “Oğlumu asker için Foça’ya yolladık. Acemi birliğini tamamladıktan sonra oradan da Tokat’ın Turhal ilçesindeki birliğine teslim oldu. Bir sıkıntısı yoktu askerliği çok severdi. Hatta uzman çavuş olmak istiyordu. Oğlum askeriyede bir ameliyat geçirdi. Bende yanına gittim. Sonra birlikte geldik
 
40 gün burada izin yaptı. Sonra geri yolladık. 1 Nisanda teslim oldu. 14 gün sonra ise ortalıktan kayboldu. Komutanları beni aradı ve oğlunuzdan haber alamıyoruz dediğinde şok oldum. Komutanı bana oğlumun, arkadaşlarıyla birlikte çarşı iznine çıktığını ardından da arkadaşlarına siz gidin ben para çekip birkaç yere uğrayacağım sonra geleceğim dediğini ve dönmediğini söyledi. Bankadaki parasını çekti, telefonunu da satmış ve ortadan kaybolmuş. 1 Haftadır haber alamıyoruz. Nerdedir ne yapıyordur bilmiyoruz. Hayatından da endişe ediyoruz. Tek istediğimiz oğlumuzdan bir haber almak.”
 
Annesini ve arkadaşını aradı
 
Kaybolmadan bir gün önce de annesiyle görüştü. Herhangi bir şey demedi. Her şeyin yolunda gittiğini ve iyileştiğini söyledi. Kapatırken de ‘kendine iyi bak görüşmek üzere anne!’ diyerek kapatmış. Annesinden sonra da mahalleden bir arkadaşını arayarak, ‘ben 10 gün falan arayamam beni merak etmeyin biraz işim var’ demiş. Ne işi var kimle gitti nereye gitti oğlum. Tüm araştırmalara rağmen ortaya çıkmadı. Oğlum Ağrı’da okudu. Ve orada Büyük Birlik Partisi’nde başkan olmuştu. Muhsin Yazıcıoğlu’nu çok severdi. Onun ölümü derinden etkilemişti. Ağrı’da da olma ihtimali bizce yüksek. Tüm yetkililerden yardım bekliyorum. Oğlumu istiyorum.”
 
Haber:Hakan Şener

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel