Trabzonlu Doğalgaz'a ısınamadı

Trabzon Belediye Meclisi’nde konuyla ilgili bir konuşma yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ucuz ve çevre dostu enerji olan doğalgazın tüm kentte kullanılmasını sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlattı.Gümrükçüoğlu “

Trabzonlu Doğalgaz'a ısınamadı

Trabzon Belediye Meclisi’nde konuyla ilgili bir konuşma yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ucuz ve çevre dostu enerji olan doğalgazın tüm kentte kullanılmasını sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlattı.

Gümrükçüoğlu “Ama şu ana kadara yaklaşık 15 bin dairenin girişine kadar doğalgaz hattı döşenmesine rağmen doğalgaz kullanan daire sayısı 4 bin 45. Trabzon’da hem çevre kirliliği var diyeceğiz, hem de kapımızın önüne gelen doğalgazı kullanmayacağız. Böyle bir lükse sahip değiliz.

Buna hiç kimsenin hakkı olmaması gerekir. Sitelerin ve evlerin doğalgazı kullanmaları için gerekli incelemeleri, uyarıları yapacağız. Hepimiz bu kenti düşünmek zorundayız” dedi.

Trabzon’da doğalgaz kullanan mahalle sayasının 10’a çıktığını ifade eden Gümrükçüoğlu “Trabzon’da Mayıs ayında dört mahalleye daha doğalgaz verildi. 2 Nolu Erdoğdu, 3 Nolu Erdoğdu, Aydınlıkevler ve Yeşiltepe Mahallelerinde 77 cadde ve sokağa doğalgaz verilirken böylece Trabzon’da doğal gaz ile buluşan mahallelerimizin sayısı 10’a çıkmış oldu. Kalkınma, Üniversite, Konaklar, Kanuni 1 No'lu Bostancı ve 2 No'lu Bostancı Mahalleleri daha önce doğalgaz kullanmaya başlamıştı” şeklinde konuştu.

Doğalgaz çalışmalarının büyük bir hızla sürdürüldüğü Trabzon’da bugüne kadar 18 bin 915 metre çelik boru, 84 bin 274 metre polietilen ve 18 bin 32 metre servis hattı yapıldığını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Yapılan çalışmalar sonucu bin 773 bina, 13 bin 47 daire ve 713 işyerine doğalgaz ulaştırıldı.

Trabzon’da bugüne kadar yapılan doğalgaz altyapı çalışmalarına yaklaşık 14 milyon TL tutarında harcama yapılırken, kent genelinde 4 bin 45 dairede doğalgaz kullanılıyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler