Trabzonlu çiftçilere eğitim

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ile Of Ziraat Odasının ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında çiftçilere verilecek 4 günlük eğitim başladı. Akçaabat ilçesindeki bir restoranda başlayan ve 4 gün sürecek çiftçi eğitim programına, TTB Yönetim Kurulu Üyesi Bekir

Trabzonlu çiftçilere  eğitim
Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ile Of Ziraat Odasının ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında çiftçilere verilecek 4 günlük eğitim başladı.
 
Akçaabat ilçesindeki bir restoranda başlayan ve 4 gün sürecek çiftçi eğitim programına, TTB Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Şengül, Of Ziraat Odası Başkanı Mehmet Yüksel'in yanı sıra aralarında yabancılarında olduğu akademisyenler, uzmanlar ve çiftçiler katıldı.
 
Romanya'dan gelen Prof. Dr. Aurelia Meghea, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının tarımda verimliği artırmak olduğunu ifade ederek, gübreleme uygulaması yapılırken çevre korumasına da özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.
 
Yüksek dozda gübre kullanmanın bitkiye ve insan sağlığına zarar verdiğini anlatan Meghea, "Gübreleme işlemi yapılırken toprak indeksleri uzman yardımıyla ölçülmeli ve buna göre toprağın ihtiyaç duyduğu gübre verilmelidir. Nitrojen ve amonyum nitrat içeren gübreler hektar başına 170 kilogramı geçmemelidir. Ayrıca gübreleme planlaması mutlak suretle yapılmalı ve zirai tarım aracı kullanarak toprak haritaları çıkarılmalıdır. Eminim ki Trabzon'da böyle gelişmiş toprak arazileri vardır" diye konuştu.
 
Programda, Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Esringü de toprak kirliliği ve çevreye etkileri konusunda çiftçilere bilgiler aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel