Trabzonlu balıkçılar dertli!

Karadeniz’de avlanan küçük balıkçılar, son 10 yılın en verimsiz dönemini yaşadıklarını belirtirken az miktarda avladıkları mezgit sayesinde ayakta durmaya çalıştıklarını söyledi.Trabzon açıklarında avlanan küçük balıkçılar bu günlerde ancak yemeklik tabir

Trabzonlu balıkçılar dertli!

Karadeniz’de avlanan küçük balıkçılar, son 10 yılın en verimsiz dönemini yaşadıklarını belirtirken az miktarda avladıkları mezgit sayesinde ayakta durmaya çalıştıklarını söyledi.

Trabzon açıklarında avlanan küçük balıkçılar bu günlerde ancak yemeklik tabir edilecek kadar balık avladıklarını az miktarda tuttukları mezgit sayesinde de evlerinin geçimlerini sağladıklarını belirtiyor.

Soğuk hava ve zor şartlar altında denizde kaldıkları süre zarfında en fazla 10-15 kilo kadar mezgit avladıklarını belirten balıkçılar balığın az olmasının nedenini teknelere bağlıyor. Büyük teknelerin aşırı avlanma yaparak balığın azalmasını sağladığını belirten balıkçılar, çok zor şartlar altında geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler