Trabzonlu Avukatlar Etkinlikte Buluştu

Trabzon Valiliği önünde düzenlenen çelenk sunma törenine, Trabzon Barosu Başkanı Mehmet Şentürk, Başsavcı Vekili Avni Arslan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Pehlivan ve çok sayıda avukat katıldı. Avukatlar adına

Trabzonlu Avukatlar Etkinlikte Buluştu

Trabzon Valiliği önünde düzenlenen çelenk sunma törenine, Trabzon Barosu Başkanı Mehmet Şentürk, Başsavcı Vekili Avni Arslan, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Pehlivan ve çok sayıda avukat katıldı. 

Avukatlar adına Atatürk anıtına çelenk sunan Şentürk, burada yaptığı konuşmada, savunma ihtiyacı olanlar, hakları gasp edilenler, ezilenler, mağdurlar adına hak ve adalet ararken önlerine çıkan ve çıkarılan engellerin kaldırılmasını istediklerini bildirdi.

Herkes için adaletin, adalet için avukatın en temel hak olduğunu belirten Şentürk, ''Avukat kendisi için yaşamayan, hak arayan herkesin yanında olan, kendini adalete adayan kişidir. O adalet için her şeyi feda eden kişidir'' dedi. 

Şentürk, meslek sorunlarının her geçen gün arttığını ifade ederek, ''Yasalarla getirilen kazanımların karar ve fiili uygulamalar ile törpülenerek erozyona uğratıldığı, savunmanın gittikçe güçsüzleştirildiği bir ortamda avukatlar gününü kutlamaya çalışıyoruz'' diye konuştu. 

Bağımsız savunmanın var olmadığı yerlerde adaletten söz edilemeyeceğini vurgulayan Şentürk, şöyle devam etti: 

''Ülkemizde sivil inisiyatifin, çoğulcu ve katılımcı demokrasinin öne çıkması ve belirleyici olması dileğiyle tüm meslektaşlarımın avukatlar gününü kutluyorum. Yargının kurucu unsuru olan avukatlık mesleğinin kamu hizmeti olması mesleğin ifasında yaşanan sorunların göz ardı edilmesi gerçeğini ortadan kaldırmayacaktır. Barolar hukukun üstünlüğü, insan hakları ile hukuk devletinin korunmasının yasal sorumlularıdır. Diğer tüm barolar ve avukatlar gibi bizler de bu ilkeler doğrultusunda çalışmak ve faaliyetimizi sürdürmek zorundayız.'' 

Tören, konuşmaların ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

trabzon_avukatlar_gunu.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler