Trabzonlu anne perişan

Gürcistan’ın Zestafoni şehrinde 19 Haziran 2007’de lokantalarına zorla giren Gürcüler ile çıkan kavga sonucu bir Gürcü’nün bıçaklanması olayına karıştığı iddiasıyla Gürcistan’da 15 yıl hapse mahkum edilen Alican Ataoğlu hapiste kötü şartlar nedeniyle vere

Trabzonlu anne perişan

Gürcistan’ın Zestafoni şehrinde 19 Haziran 2007’de lokantalarına zorla giren Gürcüler ile çıkan kavga sonucu bir Gürcü’nün bıçaklanması olayına karıştığı iddiasıyla Gürcistan’da 15 yıl hapse mahkum edilen Alican Ataoğlu hapiste kötü şartlar nedeniyle verem ve zehirli mantar hastalığıyla boğuşuyor.

DOKTORLAR ‘GÖNDERİN’ DİYOR SAVCILIK ENGELLİYOR

Ailesinin hiç yere 15 yıla mahkum edildiğini ifade ettiği Alican Ataoğlu, Gürcü zindanlarında verem hastası oldu. Ailesi Alican Ataoğlu’nun Gürcü doktorları tarafından Türkiye’ye gönderilmek istendiğini ancak savcılığın izin vermediğini söylediler. Alican Ataoğlu’nun abisi Levent Ataoğlu’ da kardeşinin verem hastalığıyla ölüm-kalım savaşı verdiğini belirterek, “Kardeşim çeşitli hastalıklarla o zor şartlar altında hayat mücadelesi veriyor. Kardeşim için oranın doktorları Türkiye’de tedavi olması lazım diyorsa da buna Gürcistan savcıları müsaade etmiyor. Bu nasıl iştir” dedi.

TEK SUÇU BAYRAĞINI KORUMAK

Gürcistan’ın Zestafoni şehrinde 3 yıldır tutuklu bulunan Alican Ataoğlu’nun annesi Emine Ataoğlu, oğlunun tek suçunun bayrağını, namusunu ve ekmeğini korumak olduğunu söylüyor. Anne Ataoğlu, “Çocuğumun tek suçu, bayrağını, namusunu ve ekmeğini korumaktı. Oğlum böyle yapınca onlar çılgına döndü ve daha kötü davranmaya başladılar Alican’a. Türk olduğun için sana bak neler yapacağız dediler. Türk büyüklerimizden yardım istiyorum” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZDAN YARDIM İSTİYORUM

Oğlu Alican Ataoğlu’nun suçsuz olduğunu iddia eden yüreği acılı anne Emine Ataoğlu, olay anında oğlunun yanında bulunan arkadaşı Köksal Yıldız’ın yaralanan Gürcü’yü kendisinin bıçakladığını itiraf ettiğini iddia ederek, “Köksal Yıldız Gürcü’yü ben bıçakladım suçlu benim diyor. Ancak oğlum hala suçsuz yere içeride yatıyor” diye konuştu.

 

Gürcülerin Türk düşmanlığı yaparak oğlunu 15 yıl hapse mahkum ettiğini belirten anne Emine Ataoğlu, “Ben Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Dışişleri Bakanından destek istiyorum. Cumhurbaşkanımız bu işi duysa buna çözüm getireceğinden eminim. Çünkü duyarlı bir insan olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

GÜRCÜ AİLEYİ EVİMİZDE AĞIRLADIK

Emine Ataoğlu, eşinin Gürcistan ile bağlantıları olduğundan dolayı evlerinde Gürcü misafir ağırladıklarını söyledi. “Ben onlara onların benim oğluma yaptıklarını yapmadım. Ben de onlara kötü davranabilirdim” diyen Emine Ataoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Gürcü aileyi ağırladık. 20 gün kaldılar. Aileleri teşekkür ettiler bizi. Eşim orada bir gürcü ile tanışmıştı. Bende kötü davranabilirdim onların oğluma kötü davrandığını düşünerek ama davranmadım. Bizde misafir olan gürcüler bile ülkelerine lanet ettiler”

İRAN OĞLUMUN YANINDAKİ SUÇLUYU ALDIRDI

Anne Ataoğlu ilginç iddialarına şöyle devam etti: ”Alman gelip Türkiye Cumhuriyeti ülkesinde tecavüz ettiğinde Alman hükümeti vatandaşına gelip sahip çıktı. İstanbul’da bir Amerikalı tarafından öldürülen Türk vatandaşı için Amerikan makamları Amerikalının Türkiye’de yargılanmasına izin vermedi. Kendileri yargıladı. Bizim hükümetimiz ise bunları yapamıyor. Bizim vatandaşlarımızın başka bir ülkede başına bir durum geldiğinde kurtarılamıyor. İranlı bir vatandaş benim oğlumla aynı cezaevinde yatıyordu. Bir gece İran hükümeti onu aldı oradan bir iki ay önce oldu bu olay. Benim çocuğumu alacak bir el yok mu. Allah aşkına bir yardım edin”

BAKAN ÖZAK’LA KONUŞTUM

Yüreği acılını anne oğlunu kurtarmak için her türlü yolu denerken konuyu Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak’a açarak devlet kanallarından yardım istedi. Anne Emine Ataoğlu, “Ben Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Dışişleri Bakanından destek istiyorum. 

Ben Başbakan’a 7 Temmuz 2009’da Trabzon’da yaptığı mitinginde ulaştım. Başbakan konuyu bilmiyordu. Sizinle özel görüşmem gerekiyor başbakanım dedim. Başbakan önemli bir işinin olduğunu söyledi ve beni Bakan Faruk Özak’a yönlendirdi. Faruk Bey’e konuyu ilettim. Ben bu devlet büyüklerimden yardım istiyorum. Ekmek istemiyorum, çocuğumun Türkiye’ye gelmesini istiyorum. Şu anda benim evladım burada olsaydı askeri vazifesini yapacaktı” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Oğlunu kurtarmak için her yolu deneyen anne devlet büyüklerinden yardım isterken anneye cevap Cumhurbaşkanlığı kanalından geldi. Anne Ataoğlu, Cumhurbaşkanlığından kendisini aradıklarını ifade ederek, “Sizin başvurunuzu dikkate aldık. Gelişmelerden size haberdar edeceğiz” dedi.

GİTTİĞİNDE 17 YAŞINDAYDI

Emine Ataoğlu şunları kaydetti: “Henüz liseyi bitirdiği yaz idi. Babasının kardeş ülke dediğimiz Gürcistan’da açmış olduğu bordo-mavi isimli iş yerine göndermiştim onu. Bir gece yarısı 5 Türk düşmanı gürcü tarafından talan edilen işyerimizde kendilerini koruma amaçlı bir bıçaklı yaralama olayı oldu. Fakat Türk düşmanı birkaç tane Gürcistan’daki hukuk adamı bunları suçlu grubuna sokarak 14-15 yıl ceza vermiştir. Şuanda benim çocuğum 21 yaşında. Sedef hastası idi, oradaki olumsuz şartlardan dolayı sedefi zehirli mantara çevrildi. Verem oldu, kalbinden rahatsız, 21 yaşında olmasına rağmen şekeri yükseldi. Orada şuanda revirde yatıyor. Cezaevinin doktoru oğlumun tedavisinin Türkiye’de yapılması gerektiğini yazıp imzalamasına rağmen Türkiye’ye gönderilmiyor. Gürcü hukuk adamları bunlara engel oluyor. Bunu ancak size değil sıkıysa Türk büyükleri alsın dediler bize. Siz Türk olduğunuz için 1-0 geriden başlıyorsunuz dediler. Saakaşvili Türk dostuyuz diyor, ama bunlar Türk düşmanı”

TÜRK BAYRAĞINI TİŞÖRTÜNE SARDI

Anne Ataoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Gürcüler, orada Türk bayrağını, Trabzonspor bayrağını indirdiler. Türk bayrağını parçaladılar. Benim çocuğum sırtındaki tişörtünü çıkardı ve Türk bayrağını tişörtüne sardı. 17 yaşındaydı o zamanlar.

CUMA GÜNLERİ GÖRÜŞÜYORLAR

Kardeşi ile Cuma günleri görüştüğünü söyleyen ağabey Levent Ataoğlu da kardeşi için elinden geleni yapıyor. Alican’ın Türkiye’ye getirilebilmesi için her yolu deneyen Ataoğlu, Alican ile her Cuma günü telefonla görüştüklerini söyledi. Levent Ataoğlu, kardeşi Alican’ın kendisine çok zor durumda olduğunu ve biranönce Türkiye’ye dönmek istediğini söylediğini ifade etti.

 

Olayın geçmişi: Gürcistan’ın Zestafoni şehrinde bordo-mavi isimli lokanta işletirken 19 Haziran 2007’de gece yarısı 5 alkollü Gürcü vatandaşı ile çıkan tartışmanın büyümesi üzerine kavgada bir Gürcistan vatandaşı bıçakla hafif şekilde yaralanıyor. Bu olayın ardından Alican Ataoğlu’nun babası Cevdet Ataoğlu, Gürcü polisini arıyor ve yardım istiyor. Olay yerine intikal eden Gürcü güvenlik güçleri, olaya karıştığı iddiasıyla Alican Ataoğlu, Köksal Yıldız’ı 15 yıl hapse mahkûm ediyor. 3 yıldan beri uygunsuz şartlarda tutuklu bulunan Türk vatandaşlarından Alican Ataoğlu (21) sedef hastası olup halen zehirli mantar ve ikinci derece verem teşhisi ile tedavi görüyor. Gürcü doktorlar Alican’ın Gürcistan’daki imkânlarla tedavi edilemeyeceğini ve Türkiye’ye sevkini imzaladılar. Ancak Gürcü yetkililer Alican’ı bırakmamakta ısrarlı.

Haber: Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel