Trabzonlu aile perişan oldu

Zonguldak'ta şizofren hastası kişi, 4 çocuklu ailenin evini mazot dökerek ateşe verdi Gelik Beldesi Ayiçi Mahallesi'ne oturan 4 çocuklu Çelikel ailesi, büyük bir dram yaşıyor. Maden ocaklarında yevmiyeli olarak çalışan Ahmet Çelikel'in (36) Bakırköy Ruh v

Trabzonlu aile perişan oldu
Zonguldak'ta şizofren hastası kişi, 4 çocuklu ailenin evini mazot dökerek ateşe verdi
 
Gelik Beldesi Ayiçi Mahallesi'ne oturan 4 çocuklu Çelikel ailesi, büyük bir dram yaşıyor. Maden ocaklarında yevmiyeli olarak çalışan Ahmet Çelikel'in (36) Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören ağabeyi, hastaneden izin alınarak memleketine geldi. Çelikel ailesinin bayram tatilinde akraba ziyareti nedeniyle Trabzon'da bulunduğu sırada, şizofren hastası ağabey, bir yakıt istasyonundan aldığı bir bidon m Murat Çelikel(45, bir yakıt istasyonundan aldığı bir bidon mazot ile kardeşinin evini ateşe verdi. 
 
Olayı duyunca Trabzon'dan dönen ve hiçbir eşyasını kurtaramayan aile, komşularına sığındı. Yanan evlerini gözyaşları içinde gezen aile fertlerinden madenci baba Ahmet(36), anne Sevilay(31), çocukları Ebru(15), Ayten(11) ve Esma Çelikel (9), evlerinin yeniden yapılmasını istiyor. 
 
15 yaşından beri maden ocaklarında yevmiyeli çalışarak yaptığı evin, şizofren tedavisi gören ağabeyi Murat Çelikel tarafından kül olduğunu belirten Ahmet Çelikel, "Biz çocuklarla beraber kayınpederimi ziyarete Trabzon'a gitmiştik. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden izinle gelen ağabeyim kapıyı kırarak içeri girmiş. Sonra bütün odalara mazot döküp evi ateşe vermiş. Bizimle hiçbir husumeti yoktu. Zaten 14 yıldır belirli aralıklarla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördü. En son 3,5 senedir orada yatıyordu. Bayram öncesinde oğlu hastaneden izin alarak çıkardı. Nasıl olduysa yakıt istasyonuna gidip mazot almış ondan sonra da evimizi yakmış. Evimizin yakınında bulunan annemin evini de ateşe verip kaçmış. Jandarmalar yakaladı. Yeniden Bakırköy'e gönderdiler." dedi. 
 
GÖZÜ YAŞLI ANNE VE ÇOCUKLAR: EVİMİZİ İSTİYORUZ
Çelikel'in gözü yaşlı eşi Sevilay Çelikel(31), "Yardım alamadık. Çoluk çocukla milletin kapısında kaldık. Çok kötü durumdayız. Bu evi eşimle ben yaptım. Kimseden yardım almadan çalışıp didindik. Çocuklarımızın kıyafetleri hep yandı. Yetkililerden yardım istiyoruz. Biz bu evi çok zor şartlarda çoluk çocukla gittik çalıştık. 4 çocukla 6 kişiyiz, nereye sığalım? Şimdilik bir komşuda yatıyoruz ama nereye kadar?" dedi. Okul kıyafetleri olmadığı için büyük üzüntü yaşayan Ayten Çelikel(11) "İlk okul 5. sınıfa gidiyorum. Evimizin yapılmasını istiyorum." diye gözyaşı döktü. 
 
MUHTAR: BU ONURLU AİLEYE SAHİP ÇIKILMASI LAZIM 
Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi Muhtarı Mehmet Çelikel de ailenin durumuna çok üzüldüklerini ifade ederek, "Bu aile muhtaç. Evlerinde ne varsa hepsi yandı. Yeşil kartlı olmasına rağmen devletten bu zamana kadar kömür ve herhangi bir yardım almamış. Allah kimsenin başına vermesin, şizofreni hastası bir ağabeyi var. Bayram öncesinde hastaneden izin verildi. Sonra geldi evi ateşe verdi. Allah'tan evde yoklardı. Olsalardı belki de hayatta olmazlardı. Herkesin ihtiyacı olabilir ama bu aile çok onurlu olduğu için devletten şu ana kadar hiçbir yardım istememiştir. Ama şu anda muhtaç, gerçekten yardıma ihtiyaçları var. Bu evin yapılmasında ve maddi ihtiyaçlarının karşılanmasında yardıma ihtiyaçları var. Giyecekleri, yiyecekleri ne varsa bütün her şeyleri yandı. 4 çocuktan 3'ü okula gidiyor. Hayırseveler vatandaşlar ve devletimizden yardım talep ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel