Trabzonlu aile kızını bırakmıyor

Trabzon'un Araklı ilçesinde okuldan geç geldiği için babası tarafından dövülen 9 yaşındaki kız çocuğunun mahkeme kararıyla koruma altına alınmasına ailesi itiraz etti.Kayaiçi köyünde, okuldan geç geldiği için babası İ.E. tarafından dövülmesi kameralara ya

Trabzonlu aile kızını bırakmıyor

Trabzon'un Araklı ilçesinde okuldan geç geldiği için babası tarafından dövülen 9 yaşındaki kız çocuğunun mahkeme kararıyla koruma altına alınmasına ailesi itiraz etti.

Kayaiçi köyünde, okuldan geç geldiği için babası İ.E. tarafından dövülmesi kameralara yansıyan ilköğretim okulu 3. sınıf öğrencisi Z.E, mahkeme kararıyla devlet koruması altına alınarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Trabzon Fatih Çocuk Yuvasına getirildi.

Küçük Z.E'nin ailesinden ayrılmak istememesi ve ağlaması nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri, Z.E'nin annesi ve 6 aylık kardeşini de yuvada misafir etmeye başladı.

Aile, koruma kararının kaldırılması için mahkeme ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne müracaat etti. 
  ''Olayın anlık bir sinirle yaşandığını ve çocukta psikolojik bir travma oluşturmadığını'' öne süren yakınları, aile bütünlüğünün bozulmaması amacıyla mahkemenin Z.E. hakkındaki koruma kararının kaldırılmasını istedi.

Bu arada, İl Müdürlüğü uzmanlarının, küçük Z.E. ve aile üyelerinin ifadeleri doğrultusunda Z.E'nin ailesine verilip verilmeyeceği konusunda bir rapor hazırlayarak mahkemeye göndereceği belirtildi. 

-Olayın geçmişi-
Kayaiçi köyünde Z.E, okul çıkışı geç kaldığı için babası İ.E. tarafından dövülmüştü. Bir firmanın güvenlik kamerasında görüntülenen olayın ardından Araklı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan İ.E, çıkarıldığı mahkemece ''aile içi şiddet'' ve ''küçük yaştaki çocuğa kötü muamele'' suçlarından tutuklanmıştı.

Baba İ.E, avukatının tutukluluk haline itirazı üzerine nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler