Trabzonlu aile gurbette yanıyordu!

Hollanda da işçi olarak çalışan Oflu Hayrullah Akyüz ün Nijmegen kentindeki evi tutuştu. Anne Necla Akyüz son anda yangını fark ederek 3 çocuğunu ateşler arasından alıp dışarı çıktı. Avrupa da işçi olarak çalışan Türk vatandaşlarının evleri son yıllarda y

Trabzonlu aile gurbette yanıyordu!

Hollanda da işçi olarak çalışan Oflu Hayrullah Akyüz ün Nijmegen kentindeki evi tutuştu. Anne Necla Akyüz son anda yangını fark ederek 3 çocuğunu ateşler arasından alıp dışarı çıktı. Avrupa da işçi olarak çalışan Türk vatandaşlarının evleri son yıllarda yanar oldu. Bunun son örneği de Hollanda da Akyüz Ailesinin başına geldi. Akyüz Ailesi adına olayı anlatan Mustafa Kemal Akyüz , oğlunun Hollanda nın Nijmegen kentinde işçi olarak çalıştığını , aynı kentte kendisine ait evi olduğunu belirterek :” Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 15.00 sıralarında içinde gelinim ve 3 torunumun olduğu ev çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangın sonucu kullanılamaz hale geldi” dedi.

Maddi hasarın 150 bin Euro dolayında olduğunu söyleyen Akyüz , yangının evi sarması üzerine gelini Necla Akyüz ün 3 torununu ateşler arasından kurtardığını da belirterek : “ Son yıllarda Türklerin evlerine yönelik kundaklamaların arttığı bir gerçek. Ancak , bizim evdeki yangında Hollandalı komşularımızın özverili yardımları sayesinde can acısı yaşamadık. Tesellimiz can kaybı olmayışıdır.” Şeklinde konuştu. Yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak Hollanda yetkililerince araştırma başlatıldığı da öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel