Trabzon'dan Van'a taze balık

 Van’da havaların soğumasıyla birlikte balık satışları artmaya başladı.  Havaların soğuması ile birlikte balık sektöründe hareketliliğin yaşandığını belirten esnaflar, işlerin daha da açılmasını beklediklerini söylediler. Özellikle tüketicilerin belli nok

Trabzon'dan Van'a taze balık

 

Van’da havaların soğumasıyla birlikte balık satışları artmaya başladı. 
 
Havaların soğuması ile birlikte balık sektöründe hareketliliğin yaşandığını belirten esnaflar, işlerin daha da açılmasını beklediklerini söylediler. Özellikle tüketicilerin belli noktalardan balık almalarını tavsiye eden Suat Yunus adlı esnaf, “Trabzon’dan her gün taze olarak gelen balıkları biz de müşterimize sunuyoruz. Müşterilerimizin sağlığı bizim için önemlidir. Günlük tüketeceğimiz kadar balık siparişi veriyoruz” dedi.
 
Vatandaşların balık alırken özellikle kulak süzgeçlerine ve diriliğine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Yunus, “Vatandaşların çoğu balığın taze mi, bayat mı olduğunu anlamaz. Taze balığın kulak süzgeçleri kırmızı olur. Bunun yanında elini balığın sırtına değdirdiğinde taze balığın sırtı serttir. Yinede biz vatandaşların özellikle balığı belli noktalarda, bilinen yerlerde almalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Müşterilerin memnuniyeti için balıkların temizlenerek vatandaşlara verildiğini dile getiren Yunus, hamsi ile istavritin kilosunun 5, çupra ile levreğin15, alabalığın 9, palamudun 7,5, inci kefalinin ise 3 kilosunun 10 TL’den satıldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler