Trabzon'dan Samsun'a yardım eli

 Orta Karadeniz bölgesindeki şiddetli yağışlar sonrası Samsun'da meydana gelen can ve mal kaybına sebep olan sel ve su baskınlarının ardından Türk Kızılayı'nın acil olarak harekete geçtiği, bölgeye afet ekibi ve yardım malzemesi gönderdiği bildirildi. Tür

Trabzon'dan Samsun'a yardım eli

 

Orta Karadeniz bölgesindeki şiddetli yağışlar sonrası Samsun'da meydana gelen can ve mal kaybına sebep olan sel ve su baskınlarının ardından Türk Kızılayı'nın acil olarak harekete geçtiği, bölgeye afet ekibi ve yardım malzemesi gönderdiği bildirildi. 

Türk Kızılayı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Orta Karadeniz bölgesindeki şiddetli yağışların Sinop'tan sonra Samsun'u da olumsuz etkilediği belirtilerek, sağanak yağmur sonrası Samsun'un Canik ve İlkadım ilçelerinde sel ve su baskınlarının meydana geldiği hatırlatıldı. Can ve mal kaybına sebep olan su baskınlarının ardından acil olarak harekete geçen Türk Kızılayı'nın, bölgeye afet ekibi ve yardım malzemesi gönderdiği bildirildi. Türkiye'nin kuzeyini etkileyen meteorolojik gelişmeleri yakından takip eden Türk Kızılayı'nın Afet Operasyon Merkezi'nde kriz masası oluşturulduğu belirtildi. Samsun'da yağışlardan olumsuz etkilenen ilçelerde yapılan ilk tespitler sonrası Türk Kızılayı Samsun Şubesi'nin, Batı Karadeniz Afet Müdahale Merkezi ve Trabzon Yerel Afet Lojistik Merkezinin alarm durumuna geçirildiği kaydedildi. Bölgeye ilk etapta Trabzon Yerel Afet Lojistik Merkezi'nden uzman personel eşliğinde 1 tır dolusu çadır, mutfak seti, gıda kolisi, yatak ve battaniye gönderildiği bildirildi.

Türk Kızılayı'nın, yağışlardan olumsuz etkilenen bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiği belirtilerek, ihtiyaç halinde bölgeye ek afet müdahale ekibi ve yardım malzemesi ulaştırabilmek için tüm hazırlıklar da tamamlandığı ifade edildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel