Trabzon'dan MEB'e tepki

Haber61 – Haber Merkezi – Özel Eğitim Kurumları Derneği Trabzon Temsilcisi Osman Keskinoğlu, Milli Eğitim Bakanlığının engelli öğrencilerin devam çizelgesi konusunda almış olduğu kararı eleştirdi. Keskinoğlu, “ Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden

Trabzon'dan MEB'e tepki

Haber61 – Haber Merkezi – Özel Eğitim Kurumları Derneği Trabzon Temsilcisi Osman Keskinoğlu, Milli Eğitim Bakanlığının engelli öğrencilerin devam çizelgesi konusunda almış olduğu kararı eleştirdi. Keskinoğlu, “ Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden destek eğitimi talep eden engelli bireylerin derslere devam takipleri engelli bireylerin kişisel kullanılması yoluyla adına kimlik doğrulama sistemi (KDS) denilen “avuç içi damar izi yöntemiyle” yapılması uygulamasına 17 il itibariyle geçilmiş, diğer illerde de uygulamaya geçilmesi beklenmektedir.”dedi.

Keskinoğlu, “ Belirten sisteme ilişkin MEB yayımlanan “usul ve esaslar’a göre engelli ne olursa olsun tüm öğrencilerin ders devam takipleri belirtilen KDS göre yapılacağı hatta kimlik doğrulaması yapılması istenen öğrencilerin engelli varsa örneğin eli yoksa anne baba veya belirlenecek bir kişiye birlikte kuruma gelmesi öğrencinin ders giriş çıkışlarında bu vekilin kimlik doğrulamasına yapılması zorunlu getirilmiştir. Ayrıca, uygulamaya başlatılan illerde engellerinden dolayı bazı öğrenciler KDS yi red etmekte, öğrenci anne , baba, öğretmen müdür eğitimi bırakığ bu işle uğraşma gibi kanun ile karşı karşıya kalınmaktadır. Bu duruma yetkilerin çare bulması gerekmektedir.”ifadelerine yer verdi.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel