Trabzon'dan komşuya yardım eli

Rize’de meydana gelen sel felaketi sonrasında Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın talimatı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Uğur Serencam ve tüm arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Sel felaketinin meydana geldiği günden bugüne kadar Trabzon’dan

Trabzon'dan komşuya yardım eli

Rize’de meydana gelen sel felaketi sonrasında Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın talimatı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Uğur Serencam ve tüm arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

 

Sel felaketinin meydana geldiği günden bugüne kadar Trabzon’dan giden ekipler bölgede arama kurtarma ve durum tespit çalışmalarına devam ediyor. Bugün de Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Rize iline giderek Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve ilimizden giden bölge müdürleri ile birlikte afet bölgesinde incelemelerde bulundu.  

 

Bölgede yaşanan afetin kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Vali Kızılcık, Trabzon’un bütün imkanları ile Rize’nin yanında olduğunu kaydederek, “Rize ilimizde yaşanan bu felaket bizleri derinden üzmüştür. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun. Devletimizin en kısa zamanda yaraları saracağından kimsenin şüphesi olmasın. Allah başımıza bir daha böyle bir felaket vermesin” dedi.

Vali Kızılcık, Trabzon’dan istenen taleplerin eksiksiz olarak yerine getirildiğini belirterek, Valilik, Belediye, İl Özel İdaresi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, DSİ, Karayolları ve Bayındırlık ekiplerinin Rize’de çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

 

Öte yandan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ekim ayı içerisinde Trabzon’da afetle ilgili geniş kapsamlı bir toplantı yapılmasının planlandığını belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler