Trabzon'dan kamu atamalarına tepki

Haber61.net – Haber Merkezi – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Milli eğitim’de yapılan değişikliklere tepki gösterdi. Haber61’e açıklama yapan Demeli, “ Bu gün özellikle kamu çalışanlarının maruz bırakıldığı baskılardan

Trabzon'dan kamu atamalarına tepki
Haber61.net – Haber Merkezi – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Milli eğitim’de yapılan değişikliklere tepki gösterdi. Haber61’e açıklama yapan Demeli, “ Bu gün özellikle kamu çalışanlarının maruz bırakıldığı baskılardan bahsetmek istiyoruz. Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığındaki binlerce dört yılını doldurmuş yöneticin yöneticilikleri düştü. Yeni bir yöntemle görevlendirileceklerdir. Yanı asıl kadroları ellerinden alınmış, iktidarın uygun gördükleri de görevlendirme olarak makamında oturacaktır. Bu kabul edilemez bir durumdur. Zira yeni görevlendirilecek yöneticiler, yönetmelik gereği yüz üzerinden bir puanlamaya tabi tutulacak ve yetmiş beş ve üzeri alanlar görevlendirtebilecektir. Bunda ne var diyebilirsiniz?  İşin ilginçliği işte buradadır; yüz üzerinden verilecek puanın altmış puanlık kısmı İlçe Milli Eğitim Müdür ve Şube Müdürlerince verilecektir. Bugün ilimizin tüm ilçelerindeki İlçe Milli Eğitim Müdür ve Şube Müdürleri değişmiş, yeni görevlendirilenlerin kahir ekseriyeti iktidara yakınlığı ile bilinen bir sendikanın mensupları olmuştur.”dedi.
 
Demeli, “ Bu durumda, bu insanların tanımadıkları yöneticileri objektif olarak değerlendireceklerinden endişeliyiz. Zira alandaki dedikodular mide bulandırıcıdır. Yöneticilerin başarılarına göre değil de, sendika, siyasi görüş, hemşericilik gibi pek çok bilimsel gerçeğin dışındaki hususlarla değerlendirildiğini görmekteyiz. Sizlerde çok iyi bilirsiniz ki eğitim hata kabul etmez, yapılan hataların da telafisi yoktur. İlimizde özellikle Milli Eğitim’de çok sık değişikliler olmaktadır. Bu gün, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizin on beş tanesi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız uzman adı altında kızağa çekilmiş, kendilerine yer bile tahsis edilmemiş ve Milli Eğitim Müdürlüğünce, müze olarak kullanılan Tanjantın altındaki binaya mahkûm edilmişlerdir. Bu binanın sorumluluğu da, daha önce hiç yöneticilik yapmamış ama iktidar yakını sendikanın başkanlığını yapan, Siirt’e ilimizden gidip sözde Barış Çadırı adı altında, bölücü unsurlarla birlikte bir gece kalmış birisine verilmiştir. Bu kişinin yıllardan beri esas branşı olan derse girmediği açıktır. Yani onca tecrübe, bilgi ve bikrim müzeye ve kerameti kendinden menkul, hiç yöneticilik yapmamış birilerine mahkûm edilmiştir. “ifadelerine yer verdi. 
 
Demli, “Görüldüğü üzere yılların emeği ve birikimleri bir kenara bırakılmış ve siyasi ikbal peşinde koşanlara eğitim teslim edilmiştir. Bu duruma; siyasi parti il başkanı olmaktan öte, bir öğrenci velisi, bir öğretmen babası ve eski bir öğretmen olarak tepki koymayı boynumun borcu olarak görüyorum. Eğitim herkesin at oynatacağı bir alan değildir. Buradan Sayın Valimize ve iktidar partisi yöneticilerine seslenmek istiyorum; sizin adınıza eğitimi yozlaştırma, siyasileştirme ve benim adamlarımın alanı yapma gayreti içinde olanlara dur demeliyiz.  Aksi takdirde Trabzon eğitimi kaybedecek, hakkı yenen insanlar adaletin dışında da hak aramaya yönelecektir. Böyle bir durum ilimizi kargaşa ortamına sürükleyecektir.”şeklinde konuştu. 
 
Sadece Milli Eğitim değil başka kurumlarda olduğunun altınız çizen Demeli, “ Bu gün Orman Genel Müdürlüğünün yaptığı uygulama ile, kanunla yerleri güvence altına alınan sendika yöneticileri dahi, rotasyon yolu ile il dışına tayin edilmiştir. Sadece yöneticiler değil pek çok mühendis, çalışan il dışına tayin edilmiştir. Tayinlerdeki keyfi uygulamalar, devlet gücünü elinde tutanların neler yaptığının en güzel örneğidir. Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığınca camilerde uygulanan rotasyon ile sıkıntı çok daha artırılmıştır. Rotasyon elbetteki bir gereklilik olabilir. Herkesin daha iyi yerlerde çalışma hakkı elbetteki olmalıdır. Ancak, ilgililere makul bir süre verilerek (bir veya iki yıl gibi) ondan sonra rotasyon uygulansa, kişisel mağduriyetler en aza inecektir. Yine insanların rotasyon uygulamasını taleplerinin nedeni, hepimizin bildiği gibi eşit ücret almalarıdır. Eğer siz, şehrin göbeğindeki cami ile dağ başındaki cami imamlarına, imam hatiplerine aynı maaşı verirseniz kimse ücra köşelerdeki, camilerde çalışmak istemez.”dedi. 
 
Demeli, “ Buradan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz; kamu da siyasallaşmaya, kadrolaşmaya teşebbüs etmeyin. Kamu çalışanı hükümetlerin değil devletin memurudur. Onları anlamsız gerekçelerle, yerlerinden ve işlerin etmeyiniz, huzurlarını kaçırmayınız. Ne Eğitim, ne de Diyanet siyasetin yapılacağı yer değildir. İktidar gücünü elinde tutanların herkese eşit mesafede olması gerekir. kamu çalışanı üzerindeki baskısını kaldırmalı, Sayın Vali’miz de bunun takipçisi olmalıdır. İlerleyen günlerde gelişmeleri yakından takip ederek atılması gereken adımları her alanda atacağımızın bilinmesini isteriz. Yanlış hesaplar için Bağdat’a kadar gitmeye gerek yok. Yapılanların yanlışlığı, Şalpazarı’ndan da, Çaykaradan da, Ortahisar’dan da görülmektedir.”ifadelerine yer verdi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler