Trabzon'dan dünya kadınlarına mesaj

Haber61 – Haber Merkezi – Yarın 8 Mart dünya Kadınlar Günü olması nedeni ile Trabzon’daki siyasiler art arata açıklamalar yayınladı.İşte o açıklamalarAK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, “ Hamdolsun ülkemiz köklü ve güçlü bir kadın hareketine s

Trabzon'dan dünya kadınlarına mesaj

Haber61 – Haber Merkezi – Yarın 8 Mart dünya Kadınlar Günü olması nedeni ile Trabzon’daki siyasiler art arata açıklamalar yayınladı.

İşte o açıklamalar

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, “ Hamdolsun ülkemiz köklü ve güçlü bir kadın hareketine sahiptir. Tarihimizden, kültürümüzden, inancımızdan aldığımız değerlerle Osmanlı Devleti’nde atılan bu temel, Cumhuriyet döneminde daha da güçlenmiştir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; kadınların başta iş dünyası olmak üzere sosyal, kültürel ve siyasi hayata katılımları son on yılda çok önemli bir ivme kazanmıştır. Bilim, siyaset, eğitim, kültür, sanat, spor ve iş dünyasında büyük başarılara imza atarak; ülkemizi en iyi şekilde temsil eden kadınlarımızla hepimiz gurur duyuyoruz.”dedi.

Nihai başarının iyi bir eğitimden, ekonomik ve sosyal hayatta sağlam yer almaktan ve en önemlisi birlik beraberlikten geçtiğini İfade eden Altuntaş, “ Tüm kadınlarımızı; AK Parti Kadın Kolları’nın çatısı altında toplanmaya ve birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Toplumun her kesiminde, her alanında kadın-erkek el ele, beraber gerçekleştireceğimiz değişim, gelişim ve dönüşüm “Türkiye’yi yeniden medeniyetlerin merkezi” yapacaktır.

2005 yılında AK Parti hükümetinin engellilere yönelik yasalar çıkardığını belirterek, "Bu insanlar sokağa çıkamıyorlardı, evlerde saklanıyorlardı.”şeklinde konuştu.

Altuntaş, “ Anneleri babaları bu insanları sokağa çıkarmaya sıkılıyordu, utanıyordu. Ama hükümetimizin 2005 yılında çıkardığı yasa ile engellileri insan yerine koydu, adam yerine koydu. Bazıları ‘eskiden evimizdeki engelli, yatalaklar bir an önce ölse de kurtulsak diye Allah’a yalvarırdık’ diyordu. Şimdi ‘aman ölmesin, evimizin bereketi bu. Ben onun yüzünden devletten 450-500 lira bakım ücreti alıyorum, aman ona bir şey olmasın diye bakıyoruz’ diyorlar. İşte zihniyet değişikliği bu" kadın hakları bu, ayrıca erken emeklilik için üç çocuk doğum borçlanması Ak Parti Hükümeti döneminde verilmiştir. Kadınlarımızın ülkemizin geleceğine damga vuracağına tüm kalbim ile inanıyor; 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”kelimelerine yer verdi.

DAHA ÇOK ÖZGECANLAR ÖLECEKTİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon il örgütü başkanı Hava Olcayto, “8 Mart dünya emekçi kadınlar günü kadın haklarının kazanılmasında nerelerden başlatıldığını ve bu günlere nasıl gelindiğini hatırlanması için özel bir gündür. Tarihçesi hepimizce malum olan bu önemli gün bir güne sığdırılmayacak kadar içi dolu sorunlarla gündeme gelmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere sunduğu hakların ışığında, bugün geldiği nokta çok daha gerici çok daha kısıtlayıcı bir hal almıştır. Yaşamın her noktasında kadın olmak çok zordur. Yapılan istatistiklere göre bir yılda 163 kadına tecavüz edilmiş, 214 kadın öldürülmüş, 10 çocuk hem tecavüz edilmiş hem de öldürülmüştür. Son 7 yılda bu tablo %1400 artmıştır. Bu tabloları meşru kılan anlayış egemen iktidarın kadına bakış açısının topluma yansımasıdır.”dedi.

Olacayto, “ Toplumun üst katmanlarıyla alt katmanları arasındaki ekonomik ve eğitimsel uçurum arttıkça daha çok Özgecan’lar ölecektir. Yaklaşan seçim sürecinde kadına siyasette var olma sesini duyurmuş kendi yaşam alanının gereği kanunları çıkarma ve uygulatma şansı yine CHP’den gelmektedir. Kadının sesini duyan farkında olan CHP Genel Başkanımız %15’lik kontenjan hakkının ilk tercihini kadınlara kullanmasını dile getirmiş bir çok il de uygulamıştır. Yaşamın her alanında kadın erkekle tokalaşamaz, 9 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir, akraba evliliği caizdir, doğum kontrolü yasaklansın, iz bırakmadan kadınları dövebilirsiniz, kadının tek kariyeri annelik, kadınlar da iş aradığı için işsizlik fazla, kadın erkek eşitliğinin doğanın fıtratına aykırı diyen yöneticilere inat sesimizi duyurana kadar haykıracağız. Çekin elinizi bedenimizden. Bütün kadınları haklarına sahip çıkmaya davet ediyorum. 8 Mart Pazar günü saat 15:00’de Merkez Postane önünde buluşuyoruz.”kelimelerine yer verdi.

MODERN VE ÇAĞDAŞ TÜRKİYE 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili aday adayı Müslim Tokgöz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Müslim Tokgöz, "Ne yazık ki, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde işsizliğin, yoksulluğun, ayrımcılığın en ağır faturasını kadınlarımız ödüyor,” dedi

Tokgöz Mesajında şu satırlara yer verdi “Eşitlik, özgürlük ve dayanışma içinde toplumsal hayatta hak ettikleri konuma gelme mücadelesinin simgesi olan kadınlarımız, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak da yarar vardır ki; sadece toplumun yarısını oluşturdukları için değil aynı zamanda hem birey olarak yaşamın her alanında her şeyden daha fazla rol sahibi olabilmeleri için her türlü sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlarına yönelik politikalar üretilmesi, daha büyük adımlar atılması kaçınılmaz olduğunu,” söyledi.

Kadınların hayatın her alanında etkin, özgür ve sorumluluk sahibi, yönetim organlarında en etkili şekilde yer almaları gerektiğini ifade eden Tokgöz, Modern ve çağdaş Türkiye'nin oluşmasında söz sahibi

olan Kadınlarımızın, saygınlığını, güvenliğini, özgürlüğünü koruma adına her türlü yasal düzenlemenin CHP olarak arkasında durduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim. Kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele için yoğun çaba sarf edilmeli; toplumun genel eğitim düzeyi yükseltilerek kadınlarımızın karşılaştıkları sorunlar en kısa sürede giderilmelidir. Kadına şiddetin olmadığı, kadın erkek eşitliğinin her alanda uygulandığı, kadınlarımızın siyasal ve toplumsal yaşamda çok daha fazla temsil edildiği, demokratik, laik, kadın-erkek eşitliğinin esas bir Türkiye umuduyla tüm kadınlarımızın 8 Mart dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum,” dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel