Trabzon'dan Cumhurbaşkanı'na çağrı

Trabzon'un futbol mabedi olan Yavuz Selim Sahası'nın TOKİ'ye verilerek yıkılmasının gündeme gelmesinin ardından sahanın yıkılmaması için mücadeleye başlayan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şubesi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yapıldı.ASKF T

Trabzon'dan Cumhurbaşkanı'na çağrı

Trabzon'un futbol mabedi olan Yavuz Selim Sahası'nın TOKİ'ye verilerek yıkılmasının gündeme gelmesinin ardından sahanın yıkılmaması için mücadeleye başlayan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şubesi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yapıldı.

ASKF Trabzon Şubesi Başkanı Cahit Erdem yönetim kurulu adına yayınladığı mesajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yıkıma karşı çıkacağına inandığını belirtti.

İşte o açıklama;

Sayın Cumhurbaşkanım

Tabzon’da Futbolun doğduğu  yer olan Yavuz Selim Futbol sahası yok olmasın…

Trabzon’da  futbolun  doğduğu nice yıldız futbolcuların yetiştiği ve halen günümüzde 127 amatör kulübe  380 futbol takımına , 5000 amatör sporcuya, antrenör,hakem,gözlemci, temsilci ve diğer görevliler olmak üzere toplam 7000 sporcu ve spor adamına hizmet veren  Yavuz Selim  futbol sahası  Trabzon halkı için adeta  bir futbol mabetidir.

 Eski adı Kavakmeydan olan yavuz Selim futbol sahasının  Trabzon’un spor kenti olmasında önemli bir yeri vardır. Zira atletizmden futbola kadar olan bütün branşlar bu sahada başlamış ve hayat bulmuştur.

Halit Nihat (Karlıklı bey) , Muallim Lütfü ve Osman Cudi Beyler tarafından 1913 de kurulan ilk futbol takımımız İdmanyurdu antremanlarını ve maçlarını bu sahada yapmıştır.  80 yıl önce fotoğraflarda yer alan  tel örgüsüz,güvenlik görevlisi  bulunmadan, kadınların bile ön saflarda  izlediği  ve Trabzon futbolu adına övündüğümüz müsabakalar  yine bu sahada oynanmıştır.

Trabzonumuzda bu sahada   yılda 1200 müsabaka  oynanmakta ve 55 amatör kulübün soyunma odaları  bu sahada bulunmakta,  bütün liselerin yakınında olduğundan  okul sonrası öğrencilerin spor yaparak evlerine ulaştığı konumda olması Yavuz Selim sahasını  alternatifsiz bir spor tesisi haline getirmiştir.

Spor kenti olan  Trabzonumuzda  ASKF’nin  10 yıl uğraşları neticesinde Belediye tarafından  Boztepe Futbol Sahası satılmış amatör kulüpler sokağa bırakılmıştır. Şimdide  Yavuz Slim Sahasında içinde bulunduğu alan TOKİ’ye devredilmiştir.TOKİ’ye devredilen  Yavuz Selim Futbol sahasının planlaması  yapılırken Sosyal Donatı alanı olarakta olsa   plan içerisindeki bir alanda konuçlandırılması  maduriyetimizi  ortadan kaldıracaktır.

 Sporu seven  ve her zaman yanında olan Cumhurbaşkanımızın  direktifleri doğrultusunda bu futbol sahalarının yıkılmasına  asla müsaade etmeyeceğine inanıyor, gereğinin  yapılacağını umuyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel