Trabzon'dan büyük yardım

Trabzon'da Camilerden Afrika'ya Yapılan Yardım 770 Bin 47 Lirayı BulduDiyanet İşleri Başkanlığı'nın Afrika'da açlık nedeniyle ölüm riski altındaki insanlar için başlattığı "Her Evden Bir Fitre Bir İftar Afrika'ya" yardım kampanyasına Trabzon'dan kısa süre

Trabzon'dan büyük yardım

Trabzon'da Camilerden Afrika'ya Yapılan Yardım 770 Bin 47 Lirayı Buldu

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Afrika'da açlık nedeniyle ölüm riski altındaki insanlar için başlattığı "Her Evden Bir Fitre Bir İftar Afrika'ya" yardım kampanyasına Trabzon'dan kısa sürede ciddi bir bağış yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Afrika'da açlık nedeniyle ölüm riski altındaki insanlar için başlattığı "Her Evden Bir Fitre Bir İftar Afrika'ya" yardım kampanyasına Trabzon'dan kısa sürede ciddi bir bağış yapıldı. İl Müftülüğü'nün organizasyonuyla il ve ilçelerdeki camilerde toplanan yardımların 770 bin 47 lirayı bulduğu bildirildi.

İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, hayırsever vatandaşların kampanyaya yaptığı toplam bağış tutarı 770 bin 47 liraya ulaştı. 230 bin 14 lira ile en fazla bağış kent merkezinde olurken diğer ilçelerden yapılan bağışların miktarı ise şöyle oldu: Akçaabat 13 bin lira, Arakla 19 bin 385 lira, Arsin 32 bin 861 lira, Beşikdüzü 19 bin 922 lira, Çarşıbaşı 47 bin 430 lira, Dernekpazarı 11 bin 472 lira, Düzköy 16 bin 66 lira, Hayrat 21 bin 334 lira, Köprübaşı 11 bin lira, Maçka 32 bin 150 lira, Of 64 bin 873 lira, Şalpazarı 14 bin 970 lira, Tonya 13 bin 640 lira, Vakfıkebir 22 bin 800 lira ve Yomra 32 bin lira.

İl Müftüsü Veysel Çakı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dünyanın hangi köşesinde olursa olsun muhtaç insanlara yardım eli uzatmak, çok uzaklarda olsalar da birileri açken tok yatmamak, insanlığın birlik ve dirliği için elindeki nimetleri paylaşmak ve mesafeleri hiçe sayarak gönül köprüleri kurmak için bir kampanya başlattığını hatırlattı. Çakı, "Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika'ya' adlı bu kampanya ile Ramazan'ın bereketini kardeşlerimizle paylaşmış, fitrelerimizin en azından bir tanesini bir kişilik iftarın masrafını göndermek suretiyle Afrika'da açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan kardeşlerimize bir lokma ekmek, bir yudum su ikram etmiş olacağız. " dedi.

Yapılan çağrılara Trabzon halkının ciddi bir duyarlılık gösterdiğini anlatan Çakı, kısa sürede 770 bin 47 TL bağış yapılmasının taktire şayan olduğunu dile getirdi. Yapılan yardımların Afrika'da hayata tutunmaya çalışan canlara ab-ı hayat olacağını kaydeden Müftü Çakı, imkanı olanları kampanyaya destek olmaya çağırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel