Trabzon'dan Artvin'e deniz uçağı

Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü hemşerileriyle birlikte kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, o savaşta dedesinin de şehit olduğunu belirtti.TRABZON'DAN ARTVİN'E DENİZ UÇAĞIKaradeniz Otoyulu kapsamında yapıla

Trabzon'dan Artvin'e deniz uçağı

Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü hemşerileriyle birlikte kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, o savaşta dedesinin de şehit olduğunu belirtti.

TRABZON'DAN ARTVİN'E DENİZ UÇAĞI

Karadeniz Otoyulu kapsamında yapılan Artvin tünelinin birleşmesine 200 metre kaldığını müjdeleyen Topbaş, Trabzon'dan Artvin'e deniz uçağı konulması için bir işadamı ile görüşerek olur aldığını kaydetti. Topbaş, "Böyle olsa ne kadar rahat gideriz memleketimize. Artvin'e yapılan yollar, viyadükler de çok çok güzel. Arzumuz dünyanın hızla değiştiği bir dönemde sevgi ve hoşgörüyle çözemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Birbirimizi seven, hoşgörü sahibi insanlar olduğumuzda önümüzde hiçbir sorun duramaz. 7 Mart kurtuluş günümüzde şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Artvin'in kurtuluşunun 93. yıldönümü törenine katıldı. Başkan Topbaş, Artvin dernek ve vakıflarının düzenlediği geceye gelişinde hemşerilerinin sevgi seliyle karşılandı. Gecede konuşan Başkan Topbaş, "Bu güzel akşamda ecdadımızı hayırla yad ediyoruz. Rahmetli anam yaşadığı anıları anlatırdı. Rahmetli dedem savaşta şehit olmuş. Ama hamdolsun şehit ve gazilerimizin yaptığı destansı mücadele sonucunda özgürlüğü yaşıyoruz" dedi.

Her daim Artvinli olmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Topbaş, "Buradan Artvin'e selam olsun. İlk nefesimi Artvin'de aldım. Bu nefes bana hizmet kapılarını açtı. Avrupa'nın 23 ülkesinden büyük şehrinde 10 yıldır gururla başkanlık yapmaktayım. Sizlerin de İstanbul'da yaşamaktan gurur duyduğunuza inanıyorum. Artvinli çalışkandır, sözünün eridir. O zor coğrafya bize heyecan vermiş. Geceleri gündüz yapmış, çalışmışız" diye konuştu.

"Rahmetli babam annemi her yaz Artvin'e gönderirdi, geleneklerimizi unutmayalım diye. Gece ay ışığında arpa yolduğumuzu hatırlıyorum. Geleneklerimizi ve geleneksel yiyeceklerimizi de unutmadım" diyen Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yusufeli'nden köyden elma getirttiriyorum. Bir taraftan taş peynir, Cevizli kete, kuymak, çorba ne varsa bunları yiyorum. Bizim damarlarımızda bu doğal yiyecekler var. Biz hakikisiyle yetiştik. Artvinlilerin geceyi gündüz yapan çalışkanlığı ve heyecanıyla İstanbul'da iki dönemdir çok güzel hizmetler verdik. Önümüzdeki dönem de ardı arkası kesilmeyecek. Kasamızda paramız var, deneyimimizle bu şehri önümüzdeki dönem de buluşturmak istiyorum."

Geceden hemen önce Pakistan'ın Pencap Eyaleti Başbakanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte olduğunu ve Başbakan Erdoğan'dan hemşerilerine selamlar getirdiğini aktaran Topbaş, geçtiğimiz Pazartesi günü Artvin'de olduğunu, şehir merkezi ile ilçeleri gezerek işadamları ve oda başkanlarıyla buluştuğunu anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel