Trabzon'dan Araplara çağrı

Trabzon Valiliği'nin davetlisi olarak Trabzon’a gelen 7 Arap ülkesinin büyükelçileri Trabzon Belediyesini ziyaret etti. Büyükelçiler adına konuşan Abdullah Abdulaziz Al-Duwalkh bir atasözünden hareketle, “Üç konu vardır ki kederi giderir. Bunlar su, yeşil

Trabzon'dan Araplara çağrı

Trabzon Valiliği'nin davetlisi olarak Trabzon’a gelen 7 Arap ülkesinin büyükelçileri Trabzon Belediyesini ziyaret etti.

 

Büyükelçiler adına konuşan Abdullah Abdulaziz Al-Duwalkh bir atasözünden hareketle, “Üç konu vardır ki kederi giderir. Bunlar su, yeşillik ve güzel yüzler” bunların üçü de Trabzon’da mevcut” diye konuştu.

 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ülkede ve Trabzon’da yapılacak yatırımların hukuk ve kanunlarla güvence altına alındığını belirterek, Arapları Trabzon’da yatırım yapmaya davet etti.

 

14-16 Ekim tarihleri arasında Trabzon’da kalacak konuk büyükelçileri belediye önünde karşılayan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşad Hürmüzlü ve Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr.Cevdet Erdöl  ile birlikte Trabzon Belediyesi’ni ziyaret eden Kuveyt, Mısır, Tunus, Yemen, Libya, Cezayir, Katar büyükelçileri ve Arap Devletleri Misyonu Büyükelçisi Trabzon’da gördükleri ilgi ve misafirperverlikten dolayı Bakan Özak, Vali Kızılcık ile Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ettiler.

 

4 bin yıllık tarihi kentte konuk büyükelçileri ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon insanı sevecen, açık yürekli ve misafirperver insanlardır. Bu şehri gezdiğinizde önceki medeniyetlerin, islam medeniyetinin ve cumhuriyet döneminin eserlerini görme imkanını bulacaksınız. Bu çerçevede kentimizi her zaman onurlandırmanızı bekleriz. Eğer bazı yatırımlar sizler vasıtasıyla gelecek olursa da ülkemizde ve şehrimizde zerrece herhangi bir zararın olmayacağı bir ticaret ve hukuk uygulamasının mevzuatının olduğunu da arz etmek istiyorum. Sizlerle en büyük ortak özelliğimiz manevi ve tarihi birlikteliğimiz. Bu nedenle Arap kardeşlerimize her zaman kapımız açıktır” diye konuştu.

 

Büyükelçiler adına konuşan Abdullah Abdulaziz Al-Duwalkh’i Trabzon’da gördükleri konukseverlikten dolayı teşekkür ederek, “Bir atasözümüz vardır. Der ki ‘Üç konu vardır ki kederi giderir’ Bunlar su, yeşillik ve güzel yüzlerdir” Bunun üçünü de Trabzon’da gördük” diye konuştu. Abdulaziz Al-Duwalkh’i daha sonra belediye şeref defterini imzaladı.

 

Öte yandan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak 2011 yılında Trabzon’da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatlarına tüm büyükelçileri davet etti.

 

Bakan Özak konuk büyükelçilere olimpiyatlar için hazırlanan çeşitli hediyeler verdi.

Başkan Gümrükçüoğlu Büyükelçilere aşure, fındık, pestil, köme ve türk kahvesi ikram etti.

 

Başkan Gümrükçüoğlu ziyaretin anısına konuk büyükelçilere telkari işlemeli takunya ile büyükelçilerin eşlerine gümüş kolluk hediye etti.

 

Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca büyükelçilere Trabzon’da yaptıkları çalışmaları içeren bir sunum yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel