Trabzon'dan ABD'ye Tabanca İhracatı

Trabzon Silah Sanayi AŞ'nden (TİSAŞ) başta ABD olmak üzere 30 ülkeye tabanca ihraç ediliyor.TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alemdaroğlu, yaptığı açıklamada, TİSAŞ'ın 1993'de Trabzon Organize Sanayi Bölgesi'nde, 5 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere

Trabzon'dan ABD'ye Tabanca İhracatı

Trabzon Silah Sanayi AŞ'nden (TİSAŞ) başta ABD olmak üzere 30 ülkeye tabanca ihraç ediliyor.

TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alemdaroğlu, yaptığı açıklamada, TİSAŞ'ın 1993'de Trabzon Organize Sanayi Bölgesi'nde, 5 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere 11 bin metrekare üzerine kurulduğunu belirtti.

Tesiste 150 kişinin çalıştığını dile getiren Alemdaroğlu, "Yıllık kapasitemiz 50 bin tabanca. Üretim kapasitemizi son yıllarda arttırdık. 50'ye yakın tabanca modeli üretiyoruz ve bu tabancaların büyük bölümünü ihraç ediyoruz" dedi.

Genelde talep edilen tabanca modellerini ürettiklerini ifade eden Alemdaroğlu, şunları söyledi:

"İç piyasadan ziyade ihracata önem veriyoruz. Bunun için son 10 yılda pekçok ülkede açılan fuarlara katıldık. Bu ülkelerde yaptığımız görüşmeler sonucu bu kapasiteye ulaştık. Önümüzdeki günlerde Pakistan'da açılacak bir fuara katılacağız. Amacımız, ürettiğimiz silahları tüm dünyaya tanıtmak."

"ABD pazarına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz"-

Geçtiğimiz aylarda ABD'de görüşmeler gerçekleştirdiğini anlatan Alemdaroğlu, şöyle devam etti:

"Amerika'da marketlerden yıllık tabanca satışı 250 bin dolayında. Biz de bu pazarda yer almak istiyoruz. Bu pazara yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Çok sayıda distribütör ile görüşme yaptık. Yıl sonu itibariyle ABD'ye 9 bin tabanca teslim edeceğiz. Yaptığımız bağlantılarla önümüzdeki yıl ihracatımızı 25 bine çıkarmayı hedefliyoruz."

Tabanca ihracatında en önemli pazarın ABD olduğunu, bu ülkenin ardından Güney Amerika ülkeleri geldiğini belirten Alemdaroğlu, "Pakistan, Azerbaycan, Peru, Burkina Faso gibi 30 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu yıl sonu itibariyle yaklaşık 15 bin olan tabanca ihracatını önümüzdeki yıldan sonra 30 bine çıkarmak istiyoruz."

"Pakistan ile belge sorunu yaşanıyor"-

Pakistan ile yaklaşık 1.5 yıldır izin belgesi konusunda sorun yaşadıklarını ifade eden Alemdaroğlu, "Geçen yılın 6. ayından itibaren Pakistan'a satış yapamıyoruz. Her iki ülkeden kaynaklanan sıkıntılar bulunuyor. Pakistan'da 5 bin tabanca dolayında pazar payımız var.

Belge sorunu nedeniyle hem firma hem de ülke olarak maddi kaybımız söz konusu. Pakistan, ülkemiz açısından çok önemli bir pazar. Sadece bizim için değil, ülkedeki diğer silah üreticileri için de böyle. Onun için sorunların bir an önce çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

Ahmet Alemdaroğlu, Avrupa ülkelerine tabanca ihracatı konusunda fazla bir ilerleme kaydedemediklerini, bu ülkelerde tabancanın sürümünün fazla olmadığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler