Trabzon'dan 4.bölge başvurusu

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un yatırım teşvik sıralamasında 3. bölgede olan yerinin 4. bölgeye değiştirilmesi konusunda Ekonomi Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan talepte bulunduklarını söyledi. Ankar

Trabzon'dan 4.bölge başvurusu

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un yatırım teşvik sıralamasında 3. bölgede olan yerinin 4. bölgeye değiştirilmesi konusunda Ekonomi Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan talepte bulunduklarını söyledi. 

Ankara’da geçtiğimiz hafta başı yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Havaalanı 2. Pistinin yapımı konusunda girişimlerde bulunduklarını da hatırlattı.

Yatırım teşviki kanununda bir düzenleme yapıldığını, bu konuda Ekonomi Bakanlığı ile görüşüldüğünü ifade eden Başkan Hacısalihoğlu, "Sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksine baktığımız zaman Trabzon ve Artvin oldukça iyi yerlerde gözükerek Trabzon 3., Artvin 4 bölgede. Diğer taraftan da Ordu, Rize, Gümüşhane 5. bölgede bulunmaktadır. Burada bir çelişki vardır. Özellikle Kalkınma Ajansı içerisindeki illere baktığımızda Trabzon’un 3. bölgeden 4. bölgeye, Artvin, Rize, Giresin ve Gümüşhane’nin de 5. bölgede olmasının en doğru karar olacağını belirtti. İstihdamın teşvikinde Trabzon 3. bölgede idi, 4. bölgeye alınmıştık. Burada da yatırım teşvikinde de 4. bölgeye alınmayı bekliyoruz. Şu da bir gerekçedir, Organize Sanayi Bölgelerimizde arsa tahsisi konusunda müracaatlara baktığımız zaman verecek olduğumuz arsaların hemen hemen üç katı talep olmaktadır. Bu da bölgenin yatırım ile ilgili ne kadar cazip olduğunun göstergesidir. Bunun için gerekli teşvik desteklerin sağlanması en büyük arzumuzdur” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, takip edilen konulardan Lojistik Merkez ile Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi'nin kanunu altyapılarının düzenlenmesi konusunda Ekonomi ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda görüşmede bulunduklarını kaydetti. Hacısalihoğlu, “İnanıyorum ki Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 12-15 Haziran 2014 tarihleri arasında bölgeye gelecek. Bu konuları kendisine de sunacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel