Trabzon'dan 20 bin balık oraya gitti

Trabzon'dan alınan 20 bin adet alabalık yavrusu Karabük Orman İşletme Müdürlüğü orman içi suların balıklandırılması maksadıyla başlattığı proje kapsamında Eğriova göletine bırakıldı.Batı Karadeniz Bölgesi'nin en yüksek tepesi olan bin 999 metre yüksekliği

Trabzon'dan 20 bin balık oraya gitti

Trabzon'dan alınan 20 bin adet alabalık yavrusu Karabük Orman İşletme Müdürlüğü orman içi suların balıklandırılması maksadıyla başlattığı proje kapsamında Eğriova göletine bırakıldı.

Batı Karadeniz Bölgesi'nin en yüksek tepesi olan bin 999 metre yüksekliğindeki Keltepe mevkiinde bulunan Eğriova göletine Trabzon'un Maçka ilçesinde getirilen 20 bin adet Alabalık bırakıldı.

Eğriova bölgesinde 10 bin 500 metrekare alan üzerine, 35 bin metreküp su kapasiteli gölete 20 bin yavru alabalık bıraktıklarını da belirten Eğriova İşletme Şefi Ferhat Sugeçti, "Turizme katkı ve orman yangınlarına karşı helikopterlerin su alabilmesi için yapılan 7 metre derinliğindeki gölet, Karabük'e 28 kilometre mesafede bulunuyor. Vatandaşlarımızın yaz aylarında mesire alanı olarak da kullandığı göletlerimizin canlandırılması ve balıklandırılması projesinde buraya 20 bin adet göl alası saldık. Bu kapsamda balıkların nesilleri uzun olur inşallah" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler