Trabzon'daki yol isyanı TBMM"de!

CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Trabzon’da yaklaşık bir ay önce yağan kar yağışının ardından heyelan nedeniyle halen açılamayan Yeniköy, Uğurlu, Karakaya ve Akkaya Mahallelerinin yolunu vatandaşların yoğun talepleri nedeniyle meclise taşıdı

Trabzon'daki yol isyanı TBMM"de!

CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Trabzon’da yaklaşık bir ay önce yağan kar yağışının ardından heyelan nedeniyle halen açılamayan Yeniköy, Uğurlu, Karakaya ve Akkaya Mahallelerinin yolunu vatandaşların yoğun talepleri nedeniyle meclise taşıdı.

Canalioğlu, Trabzon kırsalında yolların Allah’a emanet olduğunu belirterek, “Kar veya yağmur yağmasın… Yollar toprak kaymaları nedeniyle kapanır ve uzun süre açılmaz… Bu Karadeniz’lilerin kaderi olmamalıdır” dedi.

VATANDAŞLAR İSYANDA…

Yaklaşık 10 bin nüfusun yaşadığı Ortahisar ilçesine bağlı Yeniköy, Uğurlu, Karakaya ve Akkaya mahallelerine ulaşımın sağlandığı yolun yaklaşık bir aydır açılamaması üzerine bu mahallelerde yaşayan vatandaşlar isyan etti. Yaklaşık 100 yıl önce Ruslar tarafından yapılan yolda ileriye dönük bir çalışma yapılmadığına değinen vatandaşlar iktidar milletvekillerinden olumlu cevap alamayınca CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu’na durumu ilettiler.

CANALİOĞLU SORU ÖNERGESİ VERDİ...

Volkan Canalioğlu, vatandaşların talebi üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bakan Lütfi Elvan’a yazılı olarak cevaplandırması için şu soruları sordu:

“Her yoğun kar ve yağmur yağışı sonrası irili ufaklı heyelanlar neden ile 4 mahallemizin yolları çökmüş ve aradan uzun zaman geçmesine rağmen yol tekrar ulaşıma açılamamıştır. İl Merkezi ile 4 köy arasındaki ulaşım Kisarna-Yeniköy yolundan ve Karşıyaka-Uğurlu yolundan sağlanmaya çalışılmaktadır. Ancak; tali yol çok dar ve ancak bir araç geçebilecek genişliktedir. Trabzon İlimiz Ortahisar İlçesi’ne bağlı Yeniköy, Uğurlu, Karakaya ve Akkaya mahallelerini merkeze bağlayan yolda; her yoğun kar ve yağmur yağışı sonrası irili ufaklı heyelanlar yaşanmasının sebepleri araştırılmış mıdır ? Araştırılmış ise; bu sebepler nelerdir ?

Yeniköy, Uğurlu, Karakaya ve Akkaya Mahallelerini Trabzon Merkeze bağlayan yolun güvenli bir şekilde tekrar hizmete açılması için yaptığınız çalışmalar nelerdir ve hangi tarihte tamamlanacaktır ?”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel