Trabzon'daki yeni havalimanı pisti ne kadar olacak?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Şuradan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir söz söyleyeceğim; Sen bırak yüzde 30-35'leri. 5 seçimdir kaybediyorsun. Sen bir önceki genel seçimin

Trabzon'daki yeni havalimanı pisti ne kadar olacak?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Şuradan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir söz söyleyeceğim; Sen bırak yüzde 30-35'leri. 5 seçimdir kaybediyorsun. Sen bir önceki genel seçimin altında oy alırsan bırakmayı taahhüt ediyor musun?" dedi.
 
Soylu, kentin Aygören Vadisi'nde yer alan Yeşilova Mahallesi'ndeki AK Parti Seçim İrtibat Bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, eski ve yeni Türkiye arasında büyük farklar olduğunu belirterek, AK Parti iktidarının 3 Kasım 2002'den sonra yaptığı yatırımları anlattı.Eski Türkiye'nin krizler ülkesi olduğunu ancak yeni Türkiye'de son 13 yılda büyük devrimler yapıldığını ve ülkenin kasasında 130 milyar dolar bulunduğu belirten Soylu, altyapısını iyi yapan Türkiye'nin artık ayakları üzerinde duran bir ülke olduğunu dile getirdi.Soylu, Türkiye'nin kalkınması, büyümesi ve özgürleşmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, rahmetli Adnan Menderes ve Turgut Özal'ın büyük çabalar gösterdiğine işaret ederek, AK Parti iktidarında Türkiye'de yapılan barajlar, eğitim, askeri ve ulaşım alanındaki kalkınma hamleleri ile sağlık yatırımları gibi büyük atılımlar sebebiyle bazı kesimlerin kendilerine kızdığını bildirdi."Sen bilek güreşinde galip gelirsen elbette sana kızarlar" ifadelerini kullanan Süleyman Soylu, "Biz tek başımıza iktidar, onlar koalisyon öneriyorlar. Şuradan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir söz söyleyeceğim; Sen bırak yüzde 30-35'leri. 5 seçimdir kaybediyorsun. Sen bir önceki genel seçimin altında oy alırsan bırakmayı taahhüt ediyor musun? Bir önceki genel seçimde yüzde 26 oy almış" şeklinde konuştu.
 
-Seçimlerde hile yapılacağı iddiası-
 
 
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da eleştiren Soylu, Demirtaş'ın kendisini seçimlerde hile yapmakla ve bunun için il il dolaşmakla suçladığını belirterek, "Ben 45 gündür Trabzon'dayım ve burada kampanya yürütüyorum. Bırakın öyle bir şeyi biz demokrasiye kim hile yaparsa bu vatana ihanetle eşdeğer sayarız" diye konuştu. Soylu, HDP binalarına yönelik patlamalara de değinerek, "Adana'da Mersin'de kendi lokallarini bombalatacaksın. Kime? Senin eş başkanın lafı ağzından kaçırdı 'biz DHKP-C ile ortak çalışıyoruz' dedi. Peki bombacı kim çıktı? DHKP-C'li çıktı. Onu bir şekilde AK Parti'nin üzerine atacaklardı. Kim sorumluymuş? Recep Tayyip Erdoğan, Yalçın Akdoğan ve Süleyman Soylu sorumluymuş. Biraz şerefin ahlakın varsa bu memleketten çıkar özür dilersin Selahattin Demirtaş... Bunlar Türkiye'de siyaseti yalan üzerine kuruyorlar" dedi.Önümüzdeki 4 yılda Trabzon ve Türkiye'ye büyük yatırımlar yapmaya devam edeceklerini bildiren Soylu, genel seçimlerde seçmenlerden destek istedi.
 
Soylu, konuşmasının ardından AK Parti Trabzon milletvekili adayı Nihat Tosun ve partililer ile kurdele keserek seçim irtibat bürosunu açtı. Seçim irtibat bürosunun açılışı öncesi kent merkezindeki Zorlu Grand Otel'de Aygören Vadisi sakinleri ile buluşan Soylu, açılış sonrası ise Dolaylı Mahallesi'ne geçerek vatandaşlar ile sohbet edip genel seçimlerde AK Parti'ye destek istedi.
 
Süleyman Soylu, seçim ziyaretleri kapsamında ise bugün de Büyük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti, esnafın sorunlarını ve taleplerini aldı. Daha sonra ise Soylu Hekimoğlu Döküm Fabrikasını ziyaret etti, ardından ise Bağkur Sanayi sitesi esnafını ziyaret etti.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, muhalefet partilerinin Türkiye'de koalisyonu önerdiğini belirterek, "Türkiye koalisyonlara layık değildir. Türkiye koalisyonlarla zaman ve güç kaybetmiştir, huzur kaybetmiştir. Türkiye koalisyonlarla kaybettikçe faiz lobisi, İstanbul sermayesi, oligarşik medya kazanmıştır ve dünyada Türkiye'yi istediği gibi yönetmek isteyenler kazanmıştır" dedi.
 
Süleyman Soylu, sabah saatlerinde, beraberindeki AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve partililer ile 7 Haziran'daki genel seçim çalışmaları kapsamında hem vatandaşlar ile sohbet edip AK Parti'ye destek istemek ve hemde esnafın sorunlarını dinlemek amacıyla Değirmendere Mahallesi'ndeki Büyük Sanayi Sitesi'ne geldi.
 
Sitedeki işyerlerine tek tek girerek karanfil dağıttığı esnaf ile sohbet eden Soylu, AK Parti'nin 13 yıllık iktidarında yaptığı yatırımları anlatarak, muhalefetin ve bazı kesimlerin Türkiye'de koalisyon hükumetleri olmasını arzu ettiğini ifade etti. Soylu, kendilerinin ise ülkede istikrarın sürmesi için tek başına iktidarı önerdiklerini belirterek, "Genel seçimlerde AK Parti'ye destek olun istikrar sürsün" diye konuştu.
 
Ziyarette sorunlarını dinlediği bazı vatandaşların sorunlarını ilgili kurumları telefonla arayarak çözen Soylu, sanayi sitesi içinde gezerken kemençe çalarak geçimini sağlayan bir yöresel sanatçı ile de bir süre sohbet etti. Yöresel sanatçının kendisine verdiği kemençeyi çalan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki Rize'liler gününde kemençeye keman dediğini anımsatarak, "Kılıçdaroğlu buna keman diyor" demesi vatandaşlar arasında gülüşmelere yol açtı.
 
"Trabzon kazan biz kepçe çalışıyoruz"
 
Soylu daha sonra Trabzon-Maçka karayolundaki Hekimoğlu Döküm Fabrikası'nı ziyaret etti. Burada da işçilere hitap eden Soylu, genel eçim çalışmaları kapsamında "Trabzon kazan kendilerinin kepçe" olarak çalıştığını ifade ederek, şuana kadarki siyasi yaşamında arkasında tek bir leke bırakmadan insanların huzuruna çıktığını anlattı.
 
Ülkesini sevdiğini ve ülkenin daha ileriye götürülebilmesi için birşeyler yapmaya gayret ettiğini ve AK Parti'de siyaset yapmaktan da onur duyduğunu belirten Soylu, AK Parti'nin elit kesim ile ekonomik gücü az olan insanlar arasındaki uçurumu kapatmaya çalıştığını kaydetti.
 
 
 
Soylu, bu durumun elitleri rahatsız ettiğini ancak kendilerinin Yüksekova'ya, Ordu-Giresun arasına oradaki insanların oyunu almak için havalimanı yapmadıklarını, insanlara hizmet etmek için bunları yaptıklarını anlatarak, AK Parti iktidarında ülkede çok önemli demokratik gelişmeler de yaşandığını vurguladı.
 
Milli eğitimin gerçekten millileştiğini, eskiden bütçeden birinci olarak TSK'ya para ayrılırken artık eğitim ve sağlığa öncelikli para ayırdıklarını, kara tahtaları akıllı tahtalara çevirdiklerini ifade eden Soylu, iktidarları döneminde dünyadaki ekonomik krizlere ve komşu Yunanistan'ın batmasına rağmen Türkiye'nin kalkınmasını sürdürdüğünü kaydetti.
 
Soylu, son yıllarda ülkedeki sağlık alanında yapılan hamlelere işaret ederek, artık ülkede altyapının güçlendirildiğini ve gençlerin gelişmiş ülkelerin gençleri ile mücadele edebilecek hale geldiğini ve ülkenin özgüveninin oluştuğunu kaydetti.
 
Eski Türkiye'de yerli malı haftalarında masalara elma armut gibi meyvelerin getirildiğini belirten Soylu, şöyle devam etti:
 
"Eskiden yerli malı haftalarında masalara elma armut gibi meyveler konulurdu. Artık yerli malı haftalarında altay tankını, cirit füzesini, gemilerin torkunu, Hürkuş eğitim uçağını, Milgem savaş gemisini, İsrail'den aldığımız, bozulduğu zaman 6 ay göndermedikleri şimdi ise bizim mühendisimizin yaptığı Anka kuşunu ortaya koyarız. Gelecek yerli malları haftasında da milli trenimizi, otomobilimizi, milli savaş gemimizi, milli istihbarat uydumuzu, milli tohumlarımızı ve milli aşılarımızı ortaya koyacağız" dedi.
 
 
Genel seçimlerde iki tercih var biri koalisyon diğeri tek başına iktidar
 
 
 
Önümüzdeki genel seçimlerde iki tercih olduğunu, bunlardan bir tanesinin koalisyon diğerinin ise tek başına iktidar olduğunu ifade eden, Türkiye'nin koalisyonlardan çok çektiğini ve ülkeye uluslararası yatırım da gelmediğini söyledi.
 
Soylu, artık Türkiye'nin ayakları üzerinde sağlam duran bir ülke olduğunu ve artık insana, emekliye, işçiye, memura ekonomik anlamda dokunma zamanının geldiğini anlatarak, "Biz dünyanın en pahalı gayrimenkulünde oturuyoruz, bunu ucuzlatmaya çalışıyorlar. Bu topraklarda bizi bu topraklarının yönetiminden almaya çalışıyorlar. Şuanda ayaklarımızın üzerinde duruyoruz. 'Türkiye'de irtica olacak, Türkiye İran olacak' derlerdi, Türkiye İran olmadı ama İran Türkiye olmak için çok çaba sarf ediyor" dedi.
 
Muhalefete de eleştiriler yönelten Soylu, "Onlar ne söylerlerse söylesinler. ne ortaya koyarlarsa koysunlar önerdikleri tek şey var, koalisyon. Biz bunu Türkiye'ye layık görmemeliyiz. Türkiye koalisyonlara layık değildir. Türkiye koalisyonlarla zaman ve güç kaybetmiştir, huzur kaybetmiştir. Türkiye koalisyonlarla kaybettikçe faiz lobisi, İstanbul sermayesi, oligarşik medya kazanmıştır ve dünyada Türkiye'yi istediği gibi yönetmek isteyenler kazanmıştır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Trabzon'daki yatırımlara da değinen Soylu, Trabzon Havalimanı'nın pistinin 2 bin 500 metre olması sebebiyle buraya uluslararası uçakların inemediğini belirterek, yeni yapacakları havalimanı ile bu pistin uzunluğunu 3 bin metreye çıkaracaklarının da sözünü verdi.
 
Soylu, Trabzon'a laf üretmeye değil hizmet üretmeye geldiklerini ve vatandaşların emrine amade olduğunu belirterek, genel seçimlerde seçmenlerin kendilerine güvenmesini ve AK Parti'ye destek vermesini talep etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler