Trabzon'daki uçak kazasında ölenler anılacak

 Trabzon'da 10 yıl önce meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 62 İspanyol Barış Gücü askeri ile mürettebatı anmak için tören düzenlenecek.      İspanyol Barış Gücü askerlerini anma törenleri kapsamında İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri

Trabzon'daki uçak kazasında ölenler anılacak

 

Trabzon'da 10 yıl önce meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 62 İspanyol Barış Gücü askeri ile mürettebatı anmak için tören düzenlenecek. 
     
İspanyol Barış Gücü askerlerini anma törenleri kapsamında İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri ve ölen askerlerin aileleri kente gelecek. Ayrıca, bu yıl anma törenlerine Ukrayna'dan da 23 kişilik heyetin gelmesi bekleniyor. 
     
İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Cristobal Gonzalez-Aller Jurado, Savunma Ataşesi Julian De Pablo Martin, Jandarma Ataşesi Eduardo Luis Fernandez Martin, Ataşe Yardımcısı Faustıno Moreno Fernandez ve kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarının katılacağı tören, uçağın düştüğü Maçka ilçesine bağlı Şahinkaya beldesindeki Pilav Dağı'nda gerçekleştirilecek. 
     
Törende, İspanyol askerler için yaptırılan Türk-İspanyol Dostluk Anıtı'na daha sonra da ilçe merkezindeki Ukrayna Anıtı'na çelenk sunulacak. 
     
Çeşitli ziyaretlerin de yapılacağı anma törenleri kapsamında kaza yerinde bulduğu askerlere ait eşyaları ailelerine ulaştıran Maçka'nın Konaklar Mahallesi'ndeki Kıran Camisi imam hatibi Sait Topçu'ya, İspanyol Jandarma Ataşesi Martin tarafından Jandarma Liyakat Nişanı verilecek. 
     
Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ve Atasu Belde Belediye Başkanı Mustafa Köse'ye de sivil liyakat ve havacılık liyakat nişanı takdim edilecek. 
     
Topçu, yaptığı açıklamada, kendisine liyakat nişanı verilecek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Askerlerin eşyalarını ailelerine göndermek duygusal bir davranıştı. Sait Topçu olarak değil, Türk insanı ve din adamı olarak liyakat nişanına layık görülmekten dolayı gurur duydum" dedi. 
     
Topçu, törenin ardından İspanyol yetkilileri ve askerlerin ailelerini evine davet edeceğini ve yöresel yemekler ikram edeceğini kaydetti. 
   
Afganistan'ın başkenti Kabil'de görev yapan İspanyol Barış Gücü askerlerini taşıyan Ukrayna tescilli uçak, 26 Mayıs 2003'te Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Şahinkaya beldesi Pilav Dağı'nda düşmüş, kazada 62 İspanyol Barış Gücü askeri ile biri Belarus, 12'si Ukraynalı 13 mürettebat ölmüştü. 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel