Trabzon'daki türban davasında karar verildi!

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde türbanlı kız öğrencilerin okula girişlerini engellediği ve giydikleri elbiselerden dolayı öğretim görevlisi N. A. tarafından hakaret edildiği gerekçesiyle yargılanan öğretim görevlisi delil yetersizliğinden beraat etti.Kı

Trabzon'daki türban davasında karar verildi!

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde türbanlı kız öğrencilerin okula girişlerini engellediği ve giydikleri elbiselerden dolayı öğretim görevlisi N. A. tarafından hakaret edildiği gerekçesiyle yargılanan öğretim görevlisi delil yetersizliğinden beraat etti.

Kılık kıyafetinden dolayı öğrencisine hakaret ettiği iddiasıyla Danıştay tarafından hakkında "lüzum-u muhakeme" kararı verilen Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Trabzon Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi N. A. 'nın yargılandığı mahkeme tarafından beraat etti.

Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında TCK 125/1 Maddesi gereği "Hakaret" sucundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan öğretim görevlisi N. A. ile şikayetçi öğrenciler S.Ö. ve H. E. G.Ş. katılarak hazır bulundu. Mahkeme başkanı kılık kıyafetlerinden dolayı hakarete uğradıkları iddiasını yeterli delillerle ispat edemedikleri için türbanlı 3 kız öğrenci tarafından suçlanan öğretim görevlisi N. A.  hakkında açılan hakaret davasını delil yetersizliğinden dolayı beraatına karar verdi.

KENDİLERİNİ SADECE UYARDIM

Kılık kıyafetinden dolayı öğrencisine hareket ettiği iddiası ile yargılanan öğretim görevlisi N. A. yaptığı savunmasında ise, öğrencisini derste daha rahat çizim yapabilmesi için uyardığını iddia ederek ,"türbanlı kız öğrencilerin giydiği oldukça geniş pardösüden dolayı çizim sırasında zorluklar yaşadıklarını fark ettim. Daha rahat çalışabilmeleri için daha rahat elbiseler giyin. Bu şekilde cübbe gibi kıyafetlerle rahat çalışamazsın" uyarısında bulunarak kendilerine hakaret etmediğini savunarak beraatını istedi.

YÖNETİCİLERİMİZ "DERSE ALMAYAÇAKSINIZ" DEDİ

Girişimcilik dersi kapsamında okul dışında gidilen konferansa ise öğrencisi S. Ö.'nün başörtülü olarak katıldığına değinen A., yaptığı savunmasında ise,"2010-2011 eğitim yılı güz döneminde YÖK ve üniversitenin derslere başörtülü öğrenci alımı konusunda yazılı bir talimatı yoktu. Görevini yasaların kendisine emrettiği çerçevede ve yönetmelikler doğrultusunda yerine getirdim "Yöneticilerimiz 'derse almayacaksınız' dediler almadık, 'alın' dediler aldık. Ben keyfi hiçbir uygulama yapmadım" dedi.

ÖĞRENİM HAKKIMI ENGELLEDİ

Hocasının kendilerine yönelik davranışlarının inançları nedeniyle giydiği kıyafetlerinden dolayı olduğuna inandıklarını savunan S.Ö., yaptığı savunmasında ise,"Kılık kıyafet serbestisinin tanınmasına rağmen hocasının bunlara aykırı olarak derslere girmesine engel olduğu ve sınıfta beni aşağıladığı için şikayetçiyim" dedi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler