Trabzon'daki Suriyeliler ne olacak!?

Ortahisar Belediyesi, mülteci kamplarını terk ederek Trabzon'a çeşitli yollarla gelen Suriyelilerin tekrar kamplara dönmeleri yönünde çalışmaların başlatıldığını bildirdi.Ortahisar Belediyesi Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'deki iç sava

Trabzon'daki Suriyeliler ne olacak!?

Ortahisar Belediyesi, mülteci kamplarını terk ederek Trabzon'a çeşitli yollarla gelen Suriyelilerin tekrar kamplara dönmeleri yönünde çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Ortahisar Belediyesi Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'deki iç savaş ortamından kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin, mülteci kamplarında ağırlandığı, tarihin kendilerine bıraktığı sorumluluk gereği Türkiye'ye sığınan Suriyelilere kapılarını kapatmalarının mümkün olmadığı belirtildi. 

Devlet olarak, lider ülke olarak insanlık adına ne gerekiyorsa hepsinin yapıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bir milyona yakın Suriyeli şu anda mülteci kamplarında yaşamlarını sürdürmektedir. Hükümetimiz ve devletimiz her türlü ihtiyaçlarının yanında sağlık sorunları ile de yakından ilgilenmektedir. Kampların dışında devlet tarafından illere gönderilen Suriyelilere gerekli yardımlar yapılmaktadır. Bunun yanında kampları terk ederek şehrimize çeşitli yollarla gelen Suriyeli kardeşlerimizin tekrar kamplara dönmeleri yönünde çalışmalar başlatıldı. Valiliğimiz, Emniyet Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve Ortahisar Belediyesi olarak sorunun çözülmesi yönünde adımlar atmaya başladık. Bu anlamda geçtiğimiz günlerde kalabalık bir grup kamplara gönderildi ve bunun ivedilikle devam etmesi yönünde kararlılığımız sürecektir. Gelen mültecilerden şu ana kadar yerleşim izni alan yoktur, bundan sonra da olmayacaktır. Esnafımız ve vatandaşlarımız bu manada rahat olsun, gerekli tüm tedbirler alınacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel