Trabzon'daki polis dayağı Mecliste

 CHP İstanbul Milletvekili Dr.M. Sezgin Tanrıkulu, bir kavgayı ayırdığı için başına gelmedik kalmayan, karakola götürülecekken bunun yanlış olduğunu söylemeye çalışan kuzeninin kucağındaki 1,5 yaşındaki çocuğa gaz sıkılan, karakola götürülüp öldüresiye dö

Trabzon'daki polis dayağı Mecliste

 

CHP İstanbul Milletvekili Dr.M. Sezgin Tanrıkulu, bir kavgayı ayırdığı için başına gelmedik kalmayan, karakola götürülecekken bunun yanlış olduğunu söylemeye çalışan kuzeninin kucağındaki 1,5 yaşındaki çocuğa gaz sıkılan, karakola götürülüp öldüresiye dövülen Ebubekir Bıyıklı’yla ilgili iddiaları İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e sordu.

 

Tanrıkulu’nun TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesine göre olay şöyle gelişti:

“-İddiaya göre, Trabzon’da gıda toptancılığı yapan Aydın Bıyıklı isimli vatandaş, 20 Temmuz Cuma günü işyerinin önünde iki kişi arasında araç park etme yüzünden çıkan kavgayı ayırmış, kavga edenlerden biri daha sonra polis merkezine giderek, hem kavga ettiği kişi hem de kavgayı ayıran Aydın Bıyıklı'dan şikayetçi oldu.

-Yine iddiaya göre, bir gün sonra kavganın olduğu işyerinin önüne gelen 3 polis, o anda dükkanda bulunan Ebubekir Bıyıklı ile konuşurken, kuzeni olan işyeri sahibi Aydın Bıyıklı da dükkana gelmiş; Aydın Bıyıklı, karakola gelmesini isteyen polislere, olayla bir ilgisi bulunmadığını anlatmış, sadece kavgayı ayırdığını söyleyip dükkanda müşteri bulunduğunu belirterek karakola daha sonra gelip gelemeyeceğini sordu.

-Bunun üzerine polislerle Aydın Bıyıklı arasında tartışma başladığı ve işyerine daha çok polis çağrıldığı, taraflar arasında çıkan tartışmanın büyümesi sonrasında ise polislerin Aydın Bıyıklı'yı zor kullanarak karakola getirmek için harekete geçtiği iddia edildi.

 

-1,5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA GAZ-

 

-Bu sırada, kucağında oğlu olduğu halde olaya müdahale etmek ve kuzeninin karakola getirilmesini engellemek isteyen Ebubekir Bıyıklı ise olay sırasında 1,5 yaşındaki oğlu F.E.B.'nin kucağında olduğunu belirterek, sonradan gelen polislerin ilk işinin gaz sıkmak olduğunu öne sürdü ve kucağında 1,5 yaşında çocuğu varken gaz sıkıldığını, kendisini polislerin döverek hastanelik ettiklerini; olayın ardından polislerin kendisini karakola götürmek istediklerini; ancak hastaneye gitmek için ısrar edince kendisini önce hastaneye sonra da karakola götürdüklerini ve daha sonra serbest bırakıldıklarını iddia ederek hastaneden aldığı darp raporuyla Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak şikâyetçi olduğunu belirtti.”

 

Tanrıkulu, Bakan Şahin’e iddia edilen olay hakkında İçişleri Bakanlığı’na ulaşan herhangi bir bilgi olup olmadığını sordu. Bakanlığa yukarıda yer alan iddialar yönünde herhangi bir bilgi ulaşmadıysa tüm gazetelerde yer alan bu haberleri ihbar kabul ederek, iddiaların gerçekliğini araştırmak üzere herhangi bir idari işlem yapılıp yapılmadığını soran Tanrıkulu, önergesine şöyle devam etti:

 

“-Ülke genelinde ve yurtdışında dahi ülkemizde orantısız olarak biber gazı kullanıldığı düşüncesi hakimken, bugüne değin sadece biber gazı kullanılması nedeniyle hayatını veya sağlığını kaybetmiş birçok yurttaşımız varken biber gazı kullanımının veya orantılı kullanımının sağlanması için herhangi bir çalışma yürütülmekte midir?

 

-İddialara göre olay yerine gelen polislerin ilk gerçekleştirdiği işin biber gazı kullanmak olduğu doğru ise, en basit olayda ve olay yerinde 1,5 yaşında bir bebek varken dahi biber gazı kullanan polis memurları hakkında idari bir işlem yapılması düşünülmekte midir?

 

-Yukarıda yer alan iddiaların Savcılık tarafından soruşturulması halinde ve soruşturma sürecinde ilgili polis memurları hakkında herhangi bir işlem yapılması düşünülmekte midir?”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel