Trabzon'daki okullar daha hijyenik

 Öğrencilere çağdaş kaliteli ve sağlıklı yaşam koşulları sunmak amacıyla Eczacıbaşı topluluğuna tarafından Trabzon Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen Eczacıbaşı Hijyen Projesi Trabzon’da hayata geçirildi. Maçka Esiroğlu 75. Yıl İMKB

Trabzon'daki okullar daha hijyenik

 

Öğrencilere çağdaş kaliteli ve sağlıklı yaşam koşulları sunmak amacıyla Eczacıbaşı topluluğuna tarafından Trabzon Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen Eczacıbaşı Hijyen Projesi Trabzon’da hayata geçirildi.
 
Maçka Esiroğlu 75. Yıl İMKB YBO’da gerçekleştirilen proje kapsamında okulun tuvalet, banyo gibi bölümlenirken, öğrencilere de selpak kişisel hijyen ve tuvalet eğitimi verildi.  
                
Törenden önce Vali Kızılcık, masa tenisi turnuvasında Trabzon birincisi olan öğrenci ile masa tenisi oynadı. Öğrenciyle kıyasıya mücadele eden Vali Kızılcık, oyunun sonunda yarışmalarda birinci olan öğrenciyi tebrik etti.
                
Daha sonra açılış töreninde bir konuşma yapan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık eğitimin önemine değinerek, “Okullarımızın daha hijyenik bir ortama kavuşturulması kapsamında anlamlı bir proje hayata geçirildi. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümeti de bütçesinin son yıllarda en büyük kısmını geleceğimizin teminatı olan gençliğimizin, öğrencilerimizin yetiştirilmesine yani milli eğitime ayırmaktadır.
 
Çocuklarımızın daha iyi eğitim almalarını sağlayacak ortamın iyileştirmesi, fiziksel koşullarının güzelleştirilmesi ve çağdaş teknolojinin kullanımı yönünde ciddi projeler hayata geçiriliyor. Fatih Projesi ile çocuklarımız dünyadaki bilgiye anında ulaşabilme imkanına sahip oluyor. Öğrencilerimiz bir yandan akademik bilgiye sahip olurken bir yandan da yeteneklerinin geliştirmesi için hazırlanan programlara iştirak etmektedirler. Bugün burada toplanmamıza vesile olan projeyi çok anlamlı buluyorum. Okullarımızda ve özellikle yatılı okullarda kalan çocuklarımızın sağlıklı yetişmeleri için hijyen koşullarının iyileştirilmesi fevkalade önemlidir.
 
Buralara çocuklarımızın memnun olabileceği ve kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri ortamlar haline getirmek için devlet, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerimiz ile işbirliği içinde hareket ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız ve Valiliğimizin işbirliğiyle böyle bir hijyen projeye ön ayak oldukları için Eczacıbaşı Holding Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.
                
Eczacıbaşı yönetim kurulu başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, “Çocuklarımızın özgüven sahibi çevresiyle sağlıklı ilişkiler kuran, sorumluluklarının bilincinde, aktif bireyler olarak yetişmesi için eğitimleri boyunca edinebilecekleri bilgilerin çağdaş, sorgulayıcı ve küresel olması gerekiyor. Çocuklarımıza çağdaş dünyanın olanaklarının yanı sıra hak ettikleri duygusal ve fiziksel mekanları sunmanın onlara en iyi eğitimi vermek kadar öncelikli sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Bu proje, çocuklarımızın eğitimlerine ve geleceklerine yansıyacak katkı sağlayacaktır” dedi.
                
Törende ayrıca 5.sınıf öğrencisi Buse Nur Bak isimli öğrenci teşekkür konuşması yaparken, Maçka’nın yetenekleri yeşeriyor projesi kapsamında yetişen öğrencilerin sergilediği müzik şöleni büyük alkış aldı.
                
Vali Kızılcık ve beraberindekiler okul bünyesinde hijyen projesi kapsamında yapılan lavaboları gezerek incelemelerde bulundular. Vali Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık öğrencilerle beraber ebru sanatı yaptı. Ardından da okul içersinde açılan ebru sergisini gezdiler.
                
Törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Hüsamettin Onanç, İlçe Kaymakamı Ümit Cavuldak,  İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Esiroğlu Belediye Başkanı Kenan Yusufoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ile öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler