Trabzon'daki o davaya karar!

Trabzon'da yaklaşık 2 yıl önce mutemet olarak görev yaptığı okulda öğretmenlerin maaşları ve ek ders ücretlerinin bir kısmını zimmetine geçirdiği iddiasıyla yargılanan sanık, 3 yıl 5 ay 20 gün ağır hapis cezasına çarptırıldı. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemes

Trabzon'daki o davaya karar!

Trabzon'da yaklaşık 2 yıl önce mutemet olarak görev yaptığı okulda öğretmenlerin maaşları ve ek ders ücretlerinin bir kısmını zimmetine geçirdiği iddiasıyla yargılanan sanık, 3 yıl 5 ay 20 gün ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz olarak yargılanan S.D. hazır bulundu. Hakkında "zimmet" suçundan dava açılan sanık S.D., ifadesinde emekli ikramiyesi ile borcunu ödeyeceğini belirterek, "İki tane kredi borcum kaldı. Bu nedenle kalan borcumu ödeyemedim. Emekliliğime 5 ay kaldı. Emekli ikramiyemi alır almaz borcumun tamamını ödeyeceğim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığı önce 5 yıl ağır hapis cezası ile cezalandırırken, zimmet miktarının suç tarihi itibariyle az miktarda olduğu hususunda heyet görüşü doğrultusunda cezada indirime giderek 4 yıla indirdi. Mahkeme heyeti, sanığın duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurarak cezasını 3 yıl 5 ay 20 gün olarak belirledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel